četvrtak, 12. srpnja 2018.

novo - b12

NOVO! Vitamin B12 - cak 5000 mcg! Metilkobalamin visoke apsorpcije!
(60 tableta vegan) Bez aditiva

Vitamin B12 ili kobalamin jedan je od vitamina B kompleksa, vitamin rastvorljiv u vodi delotvoran u vrlo malim, mikrogramskim dozama. Sadrži fosfor i kobalt u svom sastavu, ovaj suplement je u formi Metilkobalamina koja se najbolje usvaja u organizmu!
Vitamin B12 neophodan je za sintezu DNK, podržava zdravlje nervnog sistema, učestvuje u metabolizmu masti i ugljenih hidrata i sintezi proteina. Vitamin B12 može uticati na smanjenje rizika od srčanih i vaskularnih oboljenja. Vitamin B12 stimuliše regeneraciju jetre, ima ulogu u prevenciji steriliteta, a sa C vitaminom ima antikancerogenu funkciju. Sastavni je deo terapije kod mnogih psihijatrijskih oboljenja. Sastavni je deo terapije neplodnosti oba pola, a kod muškaraca, usled nedostatka ovog vitamina, može doći do poremećaja u produkciji semena i sperme, čak i do nedostatka spermatozoida.

Najvažnije uloge vitamina B-12 u organizmu su:
- pomaže očuvanje funkcija nervnog sistema (poboljšava koncentraciju, pamćenje i ravnotežu)
- sprečava anemije time što stvara i regeneriše crvena krvna zrnca
- učestvuje u detoksikacionim procesima u jetri, ali i njenoj regeneraciji
- pomaže normalan rast, razvoj i apetit kod dece
- važan je za energetski metabolizam organizma
- ublažava premenstrualne i menstrualne tegobe.

Adekvatan unos vitamina B12 zajedno sa folnom kiselinom i vitaminom B6, pomaže održavanje zdravog nivoa homocisteina u serumu, podržavajući tako kardiovaskularno zdravlje. Nedostatak vitamina B12 je jedan od najozbiljnijih deficita i može dovesti do sekundarne pojave degeneracije srca, bubrega i jetre, slabljenja imuniteta i anemije, neuroloskih problema.
Narocito se preporucuje ljudima koji su na biljnoj ishrani, veganima ali i svima drugima koji nisu u stanju da ga sami proizvedu u dovoljnim kolicinama u svojoj crevnoj mikroflori iz raznih razloga, kao prevencija deficita i za odrzanje dobrog zdravlja, jer je poznat kao životni vitamin daje energiju i sluzi mnogim funkcijama organizma.
Preporučena doza: 1 tableta dnevno ili 1 na svakih nekoliko dana po potrebi.

(Ovaj tekst je preuzet sa interneta. Moze, ali i ne mora odrazavati bilo koja svojstva i efekte ovog proizvoda na zdravlje, ovaj opis je samo generalno informativne i edukativne prirode, dakle ilustrativnog karaktera kao i ceo ovaj album. Kod upotrebe u bilo kakve svrhe lecenja ili kod odredjenih stanja, posavetujte se sa vasim doktorom ili lekarom prirodne medicine)