četvrtak, 4. lipnja 2020.

juni-juli

RAZMENA ENERGIJE IZMEDJU DRVETA I COVEKA

Uvek sam imao utisak da svi ljubitelji tai cija i ci gonga u gradu cekaju bas ovu radionicu. Ova nezaboravna ci gong carolija i magija u mestu i pokretu, ponovo ce se odrzati u onom prekrasnom Tao vrtu.
Radionica "lecenje energijom drveca" bi trebalo da se odrzi za vreme letnjeg solsticija, to su dani koji sadrze posebno jak energetski naboj. Sve fizicke i duhovne tehnike koje se izvode za vreme ekvinocija, solsticija i slicnih datuma imaju pojacano dejstvo.
Dana 18.19. i 20.06. ce u vazduhu, vodi i zemlji, vladati najblagotvornije energije po ljudsko telo i dusu. Tih dana ce se povecati solarna energija i magijski potencijal, jer su granice paralelnih svetova tada najtanje. Ove vezbe ce nam pomoci da zivimo magiju nasih zivota zdravi i srecni, da se posvetimo svome fizickom i spiritualnom telu kroz povezivanje sa energijama drveca i biljaka.
Vec dan kasnije zbog nadolazeceg pomracenja Sunca, energije ce se naglo menjati na losije i vise nece biti povoljne za ovakvu vrstu rada. Period losih energija ce potrajati sve do 05.07. sa kulminacijom 04.07.
Cilj ove radionice je isceliti i uskladiti fizicko telo a fizicke energije podici na visi duhovni nivo uz pomoc tajnih metoda starih taoistickih majstora. Ci gong vezbe su jedini put da sacuvamo zdravlje tela, uma i duse. Ove vezbe nam pomazu da ostanemo u vezi sa samim sobom kao i sa prirodom.
Ovo je jedino mesto u Srbiji a verovatno i sire gde se izvodi kompletna procedura ove vezbe, na nacin kako su to radili stari majstori na istoku.
Do sada su radjeni samo inserti koji su se odnosili na grljenje drveca i stajanje u toj poziciji. Sve u Univerzumu ima svoju zivototvornu silu. Svaki covek, svaka zivotinja i svaka biljka u prirodi ima svoju zivototvornu silu. Kada komuniciramo sa drvetom, mentalno mu utiskujemo misli iz nase zivototvorne sile u njegovu.
Ove godine cemo se sa elementima povezivati na jedan drugaciji nacin, kroz jednu malo drugaciju vezbu 5 elemenata. Ova radionica razmene energije izmedju drveta i coveka u cilju pomaganja u lecenju i samoisceljenju, ce stvarno biti nesto posebno.
Drvo moze da izvuce stres i depresiju, izleci glavobolju, i poboljsa mnoge druge zdravstvene probleme, vise i detaljnije o tome ce biti u mojim narednim tekstovima.
Za vezbanje obuci nesto komotno u cemu se osecate prijatno, npr. trenerka, patike i sl.
Ponesite jastucic, prostirku ili nesto slicno za sesti na travu.

Pera Petrovic Tai Chi