srijeda, 15. srpnja 2020.

afirmacije

AFIRMACIJE

Da li ste ikada razmišljali o tome šta bi se desilo, kada bi svako ljudsko biće na ovoj planeti moglo da upravlja svojim životom. Zaista zvuči nevjerovatno. Ljudska psiha je neograničena kao kosmos. Naše moždane ćelije su milijarde zvijezda koje obasipaju kosmos. Vi možete bukvalno da promjenite i unaprijedite svaki aspekt svoga života. Pitate se kako? Odgovor je koristite AFIRMACIJE. Šta su to afirmacije?
Afirmacije su pozitivne izjave koje nam pomažu negativne misli pretvoriti u pozitivne. Podsvijesni um je puno moćniji od svjesnog uma. Da bi afirmacija djelovala veoma je bitno želje svjesnog uma uskladiti sa posvijesnim. Kada čovjek shvati šta želi i šta može napraviti autosugestijom, tada su mu sve mogućnosti otvorene. Najvažnije je izbaciti negativne misli i na njihovo mjesto staviti pozitivne. To je najbolje opisala u svom bestseleru „Ja to mogu“ Lujza L. Hej. U svojoj knjizi ona Vam objašnjava da Vi to možete. Lujza objašnjava da svaka misao koja se rodi u Vama i svaka riječ koju izgovorite predstavlja afirmaciju. Čak i kad razgovarate sami sa sobom, kada dijalog vodite u sebi, to predstavlja niz afirmacija.
Stavićemo za primjer afirmaciju vezanu za ZDRAVLJE
Na prvom mjestu što morate da uradite jeste da ne smijete da se ljutite na svoje tijelo iz bilo kog razloga. Morate da volite sebe. Morate biti zadovoljni sa sobom. Nikada nemojte sebe kritikovati, i isticati nedostatke. Nijedan čovjek nije savršen. Svako jutro stanite ispred ogledala i sa osmijehom na licu kažite „ Ja sam jedno zdravo savršeno ljudsko biće. Nemam nikakvih nedostataka i mana. Zadovoljan sam sa svojim tijelom sa svojim zdravljem.Pucam od energije. Ako iz dana u dan ponavljate ovu vrstu afirmacije,ona će se jednostavno uvući u Vaš podsvijesni um ,i Vi će te početi tako da se i osjećate. Tako je kad je u pitanju porodica, život ,karijera,finansije, kreativnost ,ljubav. Čovjeku ono što misli vremenom se to i počinje događati. Jer čovjek je taj koji sebi uspostavlja kontrolu nad svojim životom. Kada se negativne misli uvuku u njega, ako su one tu godinama zaposjele svoje teritorije, čovjek je u sve gorem stanju, većoj depresiji , bez ljubavi, pažnje, kreativnosti, finansijske stabilnosti. Jako je bitno što češće razmišljati o pozitivnim stvarima, koje želite da Vam se ostvaruju, i one će se vremenom i ostvariti. Razmišljajte pozitivno, i to je to. Izbacite negativne misli, ubacite pozitivne. Ispočetka je malo teško, ali vremenom sa vježbanjem negativne misli izlape. Na njihovo mjesto dolaze trajne pozitivne misli, to tako ostaje. Ali se i dalje trudite i nemojte dozvoliti da te misli pređu u negativne. Može nam poremetiti kosmos, i sve što je u njemu.