petak, 17. srpnja 2020.

detox duše

DETOKSIKACIJA DUSE

Sve je energija. Pogled je energija, misao je energija, rec (zvuk) je energija itd. Zbog toga sam prilikom vezbi koncentracije sa decom koja nisu mogla u skoli da se koncentrisu na predavanja (cesto im paznja odluta), kao predmet koncentracije koristio cokoladne bombone koje sam im posle davao da pojedu i tako vrate deo izgubljene energije.
Misao je takodje energija. Covek ima oko 60.000 misli na dan, od toga je 40.000 ponovljenih iz prethodnih dana, sto je ogroman odliv energije. Od ukupnog broja misli oko 80 % je negativno. Moramo pazljivo da vodimo racuna o nasim mislima. Ako su nam misli toksicne to se onda prenosi preko receptora u ustima na hranu i vodu, pa posle na celi organizam.
Koliko je kiselost organizma opasna za telo, toliko je i kiselost misli fatalna za nasu dusu.
Za telo znamo kako se alkalizuje, ali kako se alkalizuje dusa? Onog trenutka kad oprostimo nasim neprijateljima i pomolimo se za njih, automatski svu energiju kiselosti i zlobe teramo iz naseg bica. Od tog momenta stvari pocinju da se odvijaju na sasvim drugaciji nacin.
Postoji jedna recenica iz biblije koja fascinira a to je, da je cistima sve cisto a prljavima sve prljavo.
Sto se tice reci, secate se da su nasi stari govorili da rec moze da posece gore nego mac. Pripadnici jednog duhovnog pokreta u Japanu smatraju da lose i bolesne reci mogu da napadnu i razore ljudsku auru.
Kinezi kazu. Da bi covek bio zdrav i srecan, blag a ne zao, trebalo bi bar tri puta u toku dana da se nasmeje. Mrznja, zavist i netolerancija su lose emocije za ljude. Negativnosti privlace nesrecu i bolesti pa covek ne moze napredovati ni u cemu. Ljudima bi ovo trebalo saopstiti dok su jos mladi, da bi na vreme mogli da pomognu sebi.

Pera Petrovic Tai Chi