nedjelja, 19. srpnja 2020.

lijek za koronu

Čitam da su neki fb prijatelji, ali i neki od njihovih članova porodice pozitivni na kovid 19 i imaju simptome: povišenu temperaturu, otežano disanje...Ovo je drevni ajurvedski lek koji mi u kući povremeno pijemo:

AJURVEDSKI LEK OD KARANFILČIĆA-KLINČIĆA, BELOG LUKA I KURKUME

DREVNI, PROVERENI Ajurvedski lek za koronu je:

Uzeti 12 karanfilčića (ili klinčića, eng. cloves) sa 8 čenova belog luka tj. 8 delova jedne poveće glavica b. luka. Sve staviti u 7 čaša vode ( jedna čaša je od 2,5 dcl, znači to je ukupno 1,75 litara vode), zatim zagrejavati dok ne prokuva-proključa. A zatim isključiti šporet. Izvaditi sav beli luk iz vode a u njoj ostaviti tih 12 karanfilčića koji su se kuvali sa lukom.
(Izvađeni, skuvani beli luk pojesti).
Znači, u već prokuvanu vodu gde je ostalo 12 karanfilcica dodati 3 čajne kašičice turmerika (kurkume) u prahu i sve to ponovo prokuvati. Zatim to procediti tako da u cediljci ili u šerpi ostane talog od kurkume sa karanfilčićima, taj talog kurkume i 12 karanfilcica baciti.

Onu proceđenu žutu vodu od kurkume (turmerika) u kojoj su ostali svi sokovi od belog luka i karanfilčića, svakog jutra piti po malo. Čak i ako ste pozitivni od korone, ako pijete tu lekovitu vodu svako jutro pomalo (oko 1dcl) ozdravićete i nećete više biti pozitivni. A ako i niste pozitivni, ta proceđena, žuta, lekovita voda se pije da bi ojačali imuni sistem i sprečiće da poatanete pozitivni.

P. S. Čula sam još, da karanfilčić skida šećer, da reguliše cirkulaciju krvi i rad jetre, da kurkuma pomaže zglobovima, a za beli luk i sami znate, šta sve radi u našem telu...

Recept napisala Ljiljana Ilic