petak, 17. travnja 2020.

opomena

SVE ĆE OVO PROĆI... ALI...
...iako se većina nada da će se za nekoliko meseci sve vratiti na staro, neće! Ovo nam je tek prvi šamar da nas probudi, urazumi i trgne. Morao sam odmah da krenem na jezgro priče, jer je očigledno samo duhovnim ljudima da je ovo početak velikog čišćenja i konačnog preobražaja i prelaska u Novo Čovečanstvo. Izbegavam sve češće pojam Novo Doba, već izrabljen, sa previše konotacija i ocrnjen kod mnogih, nepravedno. Svima je jasno da posle epidemije ide najjača ekonomska kriza, a istorija je pokazala da to obično izaziva ratove, bitku za resurse. Takođe, priroda je pokazala poslednjih godina da se sve više čisti raznim katastrofama. Svetovni ljudi, uljuljkani u blagostanju materijalne egzistencije, posebno bogati zapadni svet, se nada da je ovo još jedna prolazna, ciklična promena i da će se svi uskoro vratiti bogaćenju, manipulacijama na berzi, usput izrabljivanju siromašnih nacija, uništavanju prirode i živog sveta, čiji je samo delić ishrana mesom, gaženju po milionima gladnih koji kao da su 'nevidljivi'... spisak je nepregledan. Onim duhovnijim je jasno da sa našim svetom mnogo toga nije u redu i da promena mora biti temeljna i duboka, ne samo površinska. Čuli ste puno puta iz duhovnih izvora i da je planeta prenaseljena, da populacija mora da se bitno smanji da ne bismo ugušili sami sebe i ceo živi svet. Upravo je kolektivni karantin pokazao koliko je planeti potreban predah od zagađenja. ...
Bog je milosrdan, pa je ovo čišćenje koronom počelo vrlo blago, postepeno, virusom koji izaziva relativno malo smrti u odnosu na globalnu populaciju, izazivajući kod boljeg dela čovečanstva empatiju, saosećanje i solidarnost i terajući države na međusobnu saradnju, jer svaka prirodna pošast tera ljude na pomaganje i izaziva ljubav, dok najčešće svi ratovi izazivaju samo mržnju. Izlaze na površinu i sebičnosti, manipulacije, haos, mešavine istine i laži, dezinformacija i mnogo šta drugo u ovo naše tehnološko doba, ali da bi se nešto očistilo prvo mora postati vidljivo svima. Samo najpovršniji ne vide koliko je bilo neophodno da čovečanstvo zastane, odmori se u našim ekstremno ubrzaniim životima i vremenu, povuče se u osamu, izolaciju, da razmisli o smislu svega što nam se dešava, ne bi li shvatilo dublje o čemu se radi. Sve je više razloga za one koji vide šta se dešava da se izdvoje iz gradova u prirodu, u osamu duhovnog života, kao beg iz zatvora stanova i zračenja, negativnih uticaja svih vrsta.
Da bismo stigli do raja, moramo proći kroz čistilište i pakao koji smo sami prizvali, da bi nam se srca i umovi očistili, da bismo izneli ono najbolje u nama. Kako će teći dalje promene možemo da naslutimo, u fazama i sve jače i jače i naravno da neće biti lako. Ustrojstvo ovog sveta je na potpuno pogrešnim osnovama, protiv ne samo duhovnih ideala i principa nego i često protiv zdravog razuma. U prvom planu su oni lošiji od nas, bolji su se mudro povukli u pozadinu, puštajući ove prve da igraju svoju iluziju moći. Svet oko nas je u potpunom haosu, jer su isprepletene beskrajno dobre i loše tendencije, koje utiču na promene: uz ogromni tehnološki i naučni napredak i blagostanje, paralelno teku zloupotrebe istih, težnja za kontrolom i porobljavanjem, iako svi vape za spoljašnjom i unutrašnjom slobodom. Kompleksnost najšire slike je teško sagledati, jer nas skoro 8 milijadi stvara takvu mešavinu kolektivne karme, kakva možda nikad nije viđena u istoriji svemira, kao ni ovakva prenaseljenost jedne male planete. Skupili smo se sa svih krajeva univerzuma i svi stvaramo mnoštvo paralelnih priča na planeti, često i bez međusobnog uticaja.
Budite svesni da nas čeka Svetlo na kraju tunela, jer svaka promena je promena na bolje. Trajaće godinama, puno toga mora da se počisti. Ova priča ima puno poglavlja i detalja, naveo sam samo mali deo slagalice. Duhovne vrline hrabrosti, istrajnosti, strpljenja i upornosti će nam biti više nego neophodne u godinama pred nama, traženje božije suštine u srcu i držanje za nju u teškim trenucima, i naravno ono što je najbitnije, pomaganje drugim ljudskim bićima da prođu kroz čišćenje, borba za svaku dušu. Najbitnije: treba ostati živ, u fizičkom telu, doživeti u telu to Svetlo na kraju tunela, jer naslage impresija uma koje nas odvajaju od spoznaje i svesti da smo kap i deo Okeana, mogu da se očiste samo dok smo u telu. Zato pomažite jedni drugima, onima koji tek moraju da se osveste da nisu samo fizičko telo, nego mnogo, mnogo više od toga, da ne budu samo nemi posmatrači i žrtve, jer mi jesmo kosmička i božanska bića koja mogu i treba da kreiraju svoje sudbine... samo treba Spoznati da smo Jedno u Svetlu, u Ljubavi, u Bogu.

Vladimir Madić