četvrtak, 9. travnja 2020.

osobine virusa

RAZUMIJEVANJE FIZIČKE KONSTRUKCIJE VIRUSA:

* Virus nije živi organizam, već proteinska molekula (DNK) prekrivena zaštitnim slojem lipida (masti), koja, kad ga apsorbiraju stanice očne, nosne ili sluznice, mijenja svoj genetski kod. (mutacijom) i pretvoriti ih u agresorske stanice i množitelje.
Kokosovo ulje ima afinitet za viruse, privlači ih i rastvara. To sam klinički potvrdio u mojoj medicinskoj karijeri i to mnogo puta.
Ekstrakt maslinovog lista isto pomaže pri virozi.
Bjeli luk ili češnjak rastura viruse.
Običan luk, također. Ali se moraju prijesni pojest.
Kurkuma i đumbir isto pomažu, a i kajen paprika, jer je bogata vitaminom C.
Prah od klica ječma, jer ima mnogo klorofila. To stavite jednu veliku kašiku ili žlicu u sok i popijte izajutra.
* Budući da virus nije živi organizam, nego molekula proteina, on se ne ubija, već sam propada. Vrijeme raspadanja ovisi o temperaturi, vlažnosti i vrsti materijala u kojem leži.
Ako biste to gore mogli razumjeti, bilo bi vam jasno da mnogi od nas stvaraju podlogu za razvoj ovih virusa. Hrana koja stvara sluz je hrana koja stvara kiselo okruženje u tijelu. Kako se kiselina s vremenom povećava, naše vlastite stanice stvaraju sluz kako bi zaštitile naše stanice i unutrašnje organe. Naše tijelo preferira batično ili alkalno okruženje. Meso, jaja,pogotovo sir i mlijeko stvaraju sluz. U medicini je to dobro poznato, ako recimo alergije i upale sinusa, da dolaze radi pretjeranog konzumiranja mlijeka.
Zagađenje je također jedan od najvećih krivca u ovoj sagi, jer postoje mnogi slučajevi s virusnim infekcijama koje su uzrokovane onečišćenjem. Prašina i sitne čestice u kojoj se kriju razni zagađivači ulaze u pluća i dišne puteve. Katran od pušenja i nikotina također se može dat podlogu da se virus prikloniti u pluća. Mnogi pušaći, iako su prestali pušit i godinama ne puše, mogu imat problema sa virusima i virozom. Osim ako ne pročiste organizam, a čak i za to uzme vremena, jer je taj katran od cigareta kao ljepilo koje treba postepeno odljepit saunama, parnim kupeljima, vježbom, hidroterapijom poput toplica-banje (ovisno o higijenskim uvjetima tih banja).
* Virus je vrlo krhak; jedino što ga štiti je tanak vanjski sloj masti. To je razlog zašto je svaki sapun ili deterdžent najbolji lijek, jer pjena rastvara masnoću (zato morate toliko trljati: 20 i više sekundi da napravite puno pjene).
Otapanjem masnog sloja, molekula proteina se sam raspršuje i razgrađuje.
* Toplina topi masti; zato je toliko dobro koristiti vodu iznad 25 Celzijevih stupnjeva za pranje ruku, odjeće i svega. Uz to, topla voda čini više pjene i to je čini još korisnijom.
No zato i ne razumijem ovu paranoju i zatvaranje u kuče jer se trebate kretat, bit na suncu, odlazit u saune, koje su poznate da uništavaju viruse.
* Alkohol ili bilo koja smjesa s alkoholom preko 65% rastura viruse, posebno vanjski lipidni sloj virusa.
Nije moja pokojna baba bila luda kad je rakojom ispirala i ponekad prala ruke. No alkohol ili alkoholna tekučina mora sadržat više od 65% alkohola.
* Svaka mješavina 1 dijela izbjeljivača i 5 dijelova vode izravno otapa protein, razgrađuje ga iznutra. Zato se koristi u bolnicama i zašto bolnice smrde. Smrde po izbjeljivaču.
* Voda s kisikom ili hidrogen peroksid pomaže mogo bolje i nakon sapuna, alkohola i klora, jer peroksid rastvara virusne bjelančevine, ali morate ga koristiti čisto i šteti vašoj koži.
Ja sam imao hidrogen peroksid koje se mogao i u tjelo unosit, za prehrambene svrhe, no to bih upotrebljavao kao sredstvo za čišćenje. Natapao bih ga sa vodom jer je bio pre jak i pojede kožu.
* Virus nije živi organizam poput bakterija; a antitijela ne mogu ubiti ono što nije živo.
* Nikada nebi trebali tresti rabljenu neiskorišćenu odjeću, plahte ili stare krpe. Upotrebite varikinu i stavite da se sunčaju na sunce da bi tako sterilizirali materijal.
Iako je zalijepljen za poroznu površinu, vrlo je inertna i raspada se samo Između 3 sata (tkanina i poroznost),
-4 sata (bakar i drvo)
-24 sata (karton),
- 42 sata (metalni) i
-72 sata (plastika).
Ali ako ga protresete ili imate prašinu od perja, molekule virusa lebde u zraku i do 3 sata i mogu vam se zavući u nos.
* Molekule virusa ostaju vrlo stabilne na vanjskoj hladnoći ili u umjetnim mašinama poput klima uređaja u kućama i automobilima. Pročistite često te uređaje i filtere.
Također im treba vlaga da ostanu stabilni, a posebno tama. Stoga će ih dehumidrator (mašina koja izvlači vlagu iz zraka), suh okoliš, toplota i svijetlo okruženje brže razgraditi.
* UV svjetlo na bilo kojem predmetu razgrađuje virusne bjelančevine. Na primjer, za dezinfekciju i ponovnu upotrebu maske savršeno je uništiti viruse UV zrakama. Budite oprezni, on također razgrađuje kolagen (koji je protein) u koži.
* Virus NE MOŽE proći kroz zdravu kožu, a ta koža je koža puna antioksidanata, vitamina, zdravih masnoća, ne ona koža koja je dehidrirana, koja se ne hrani vitaminom c i mnogim nutrijentima jer smo prekuhali našu hranu.
Sve pomade i razna sredstva za čišćenje kože, dezinfekciju i šta ja znam ša se sve ne koristi za kožu i lice, to uništava kožnu floru i imunitet kože, dakle, otvara vrata za viruse. Ostanite pirodni, a ako želite nešto dobro za kožu upotrebite običan prirodni sapun, ulje od kokosa i papajinu mast za kožu, koja je puna vitamina c i hrani kožu.
* Ocat nije koristan koj virusa jer ne ruši zaštitni sloj masti.
* Najjača votka je 40% alkohola, a vama treba 65%, dakle, neki teži oblik alkohola treba ili si kupite pumpicu koja ima alkohol i koristite po potrebi, no onda mažite ruke kokosovom kremom jer alkohol suši kožu.
.
* Što je više zatvorenog prostora, to može biti veća koncentracija virusa. Što su otvorenije ili prirodnije prozračene, manje je.Čisti zrak uništava viruse, zrak koji ima puno kisika i iona.
* Morate oprati ruke prije i nakon dodirivanja sluznice, hrane, brave, gumba, prekidača, daljinskog upravljača, mobitela, satova, računala, stolova, televizora itd. I kada koristite kupaonicu, pogotovo ako ste izašli van i dotakli nekog sa virusom jer se tako prenose. No to je samo kao preporuka. AKo imate jak i zdrav organizam, nebi trebali imat problema, no ako netko u vašoj prodici ima slab imunitet, možete im prenjet virus preko gore navedenog.
* Morate humidifirat ruke ili osušiti temeljno nakon pranja ruku jer se molekule mogu sakriti u mikro pukotinama. Što je gušća hidratantna masa, to je bolje.
* Držite i svoje nokte kratkim tako da se virus tamo ne skriva.
Jedite više žive hrane, pijte sokove, krećite se, sunčajte se, udišite svjež zrak punim plučima, kupite si biciklo, prestanite ppušit i pit alkohol, izbacite mlijeko i sir, jaja, meso iz prehranre jer vam to smanjuje šansu preživljavanja i ubija imunitet, kupajte se u moru jer i sol sve dezifincira, polijte ponekad hladnim tušem, provodite više vremena u prirodi, uzgajajte svoje, bez pesticida, vratite se na njive, na stare drevne baštine i običaje, mjenjajte prioritete i ciljeve, naučite nešto od ove panike i nedajte da vas strah i neznanje pojede.
- Ovakve i slične bijaše upute koje bih davao pacijentima kad sam radio u bolnici ili po klinikama Australije.

NAPISAO; IGOR ROMČEVIĆ Romča.