petak, 15. prosinca 2017.

koncept zdravlja

KONCEPT ZDRAVLJA

Prijatelji, moderni svijet je pun informacija, i zbog same količine informacija nekada ih ne stižemo ni usvojiti. Svi smo pametni, obrazovani, ali zašto je onda teško početi? Primjetimo, da smo odjednom pošli na fitnes, ali rezultati nas ne vesele, odjednom smo na dijeti, ali kilogrami se slabo gube, ili se brzo vraćaju, žudnju za slatkišima nikako da savladamo, i tome slično, a sve zbog toga što nema sistema, kompleksnog pristupa sistemu.
Koncepcija zdravlja je poseban kompleksan pristup, razrađen u kompaniji Aurora, i ovakav pristup dozvoljava kvalitetnu brigu o zdravlju.
Koncept zdravlja je sistematičan pristup zdravom organizmu.
Šta je zapravo kompleksni pristup?
Zdravlje je cijeli jedan mehanizam kojem je potrebna podrška, briga, njega i obnova.
Naučnici su davno dokazali ovu činjenicu, da je ljudski organizam programiran na 120-140 godina života. Ipak, zašto ljudi tako kratko žive, i šta je uzrok kratkog životnog vijeka?
Zdravlje se sastoji od: fizičkog, psihološkog i socijalnog aspekta. Ishrana, voda, zrak – to su neophodne stvari, bez kojih naš organizam ne može opstati. Veliki uticaj imaju fizički napor i psihičko stanje. Za čovjeka je to svakodnevni život, i svi ovi faktori utiču na organizam i zdravlje čovjeka. To i jeste koncept zdravlja svakog čovjeka. Svi ovi faktori treba da rade u korist zdravlja, ali ukoliko se izostavi bilo koji od faktora, to može značiti početak bolesti.

Koncept zdravlja je kompleksan pristup koji se sastoji iz 6 tačaka:
 Psihologije
 Čista voda
 Redovna ishrana
 Kretanje
 Čišćenje
 Njega.

U cilju potpunog oporavka, razrađen je kompleksan pristup s posebnim konceptom zdravlja. Taj pristup se sastoji od 4 osnovna koraka, koji dozvoljava živjeti sjajnim, potpuno vrijednim, emocionalno ispunjenim i zdravim životom.
o Napojiti
o Očistiti
o Nahraniti
o Zaštititi.
Kada se shvati, šta je zdravlje, uz koncept zdravlja možete izbjeći mnoge probleme.