srijeda, 3. travnja 2019.

bolesti srca

Od bolesti srca umire najviše ljudi u savremenom svetu. Polovina svih smrtnih slučajeva u zapadnim zemljama uzrokovano je bolestima srca i krvnih sudova. Glavni uzroci ovih oboljenja jesu konzumiranje namirnica životinjskog porekla, duvana i alkohola.

Podsetimo da holesterol koji zakrečava krvne žile ne postoji u biljkama, već samo u namirnicama životinjskog porekla. Čovekov organizam proizvodi dovoljno holesterola koliko mu je potrebno, a svaki dodatni unos može da predstavlja veliki problem. Kada se tome doda nikotin iz duvana,koji taloži holesterol na zidove krvnih sudova, dobijamo stanje gde krvne žile postaju sve uže i uže. U slučaju da dođe do potpunog zakrečenja krvne žile koja hrani srce, prestaje dotok krvi, a samim tim i hrane za ćelije srca. Ukoliko ovo stanje potraje dva do tri minuta, dolazi do odumiranja srčanih ćelija i onoga što zovemo „infarkt” ili srčani udar. Krajnja posledica često bude smrt.
Ukoliko su zakrečene krvne žile koje hrane ćelije mozga, može doći do odumiranja moždanih ćelija i onoga što zovemo „šlog” ili „moždani udar”.Studije pokazuju da prelaskom na 100% biljnu ishranu i odbacivanjem svih vrsta otrova, dolazi do brzog i potpunog regenerisanja krvnih žila i njihovog očišćenja.

Naročito dobre potencijale za čišćenje krvnih žila imaju integralne žitarice koje poseduju lecitin – supstancu koja na prirodan način čisti krvne žile. Veoma korisno u lečenju srčanih problema jeste uzimanje ljute aleve paprike, 3 – 6 kašičica dnevno, razmućene u vodi, čaju ili soku. Oboleli od srca trebali bi uvek da imaju kod sebe ljutu alevu papriku.
Takođe, obloge od ricinusovog ulja, koje se stavljaju na predeo srca, pokazale su se kao vrlo korisne kod srčanih oboljenja. Sa korišćenjem ricinusovog ulja treba biti oprezan jer se fleke na čaršavima i garderobi veoma teško skidaju, dok se sa tela lako skidaju upotrebom sode bikarbone.

Još jedan odličan prirodni preparat za jačanje srca jeste tinktura na bazi gloga koja predstavlja pravi regenerator srca. Glog se,naravno, može konzumirati i sirov, u bobicama. Post na sokovima je naročito koristan u savladavanju srčanih problema, dok tretman vodom (hidroterapiju) treba oprezno koristiti.
Treba reći da osoba može imati zakrečenje krvnih sudova i do 80%, a da to i ne oseća. Zato se bolest srca i krvnih sudova naziva „tihi ubica”– ona nastupa iznenada i često je smrtonosna. Iz tog razloga je veoma važno da obratimo pažnju na to kako živimo i kako brinemo o svom srcu i krvnim sudovima.
Dobra vest je da nam nisu potrebne nikakve skupe operacije, baloniranje, ugrađivanje stentova i dr. Problemi sa srcem i krvnim sudovima mogu da se reše veoma brzo i na prirodan način.

SAČUVAJTE VAŠE SRCE
Sve što hranom unesemo u organizam značajno utiče na rad srčanog misića. Hrana može blagotvorno da deluje na krvne sudove i rad srca, dakle kao lek. Isto tako može i da premeti rad srca i krvni pritisak, dakle kao izvor oboljenja.
S tim u vezi predolićemo vam jedan sok koji će da deluje na vaš oporavak kao prirodan i  snažan lek.

Sastojci:
–  300 gr. paradajza
–  1 kašikica maslinovog ulja
–  100 grama spanaća (ili bilo koje drugo tamno zeleno povrće:  brokoli, blitva…)
–  1 cm. korena đumbira
–  1/4 limuna

Priprema:
Sastojke staviti u sokovnik, kada dobijete sok u njega sipati 2- 3 kašikice samlevenih orašastih plodova.

PREPORUČUJEMO
Uzimanje tinkture Srce, kombinacijom  biljaka iz ove tinkture,gde je glog osnovni i glavni sastojak,vraćate vitalnost srca, arterija, krvnih žila , dovodite u normalu krvni pritisak i to na prirodan način. Najjače dejstvo i uspeh je uzimati ovu tinkturu zajedno sa tinkturom Detoks,naravno uz 100% biljnu ishranu idealno skroz presnu i primeren i zdrav način života bez stresa i nepotrebnog nerviranja.