nedjelja, 7. travnja 2019.

zakoni zdravlja

Zakoni zdravlja

Zdrava duhovnost
Zdrava ishrana
Fizička aktivnost
Odmor
Sunčanje
Konzumiranje vode
Čist vazduh
Umjerenost

Bolest je nepoznata kod osoba koje u svom životu primjenju zakone zdravlja. Uzrok svih bolesti je u nekoj vrsti blokade, u limfi, u ishrani ćelija (manjak kiseonika), u organima za varenje, u organima za izlučivanje, u emocijama ili nečemu drugom. Ako se otkloni ta blokada, vratit će se energija u tijelo i odmah će početi proces izliječenja. Najvažnija medicinska izreka kaže: „Ne postoje neizlječive bolesti, postoje samo neizlječivi ljudi – oni koji ne žele mijenjati svoje loše životne navike“.

Dakle, svaka bolest može da se pobijedi ukoliko čovjek prihvati da živi po jednostavnim principima zdravog života, koje smo naveli u prethodnom dijelu, i ukoliko primjeni određene jednostavne prirodne tehnike koje ubrzavaju proces ozdravljenja i izliječenja.

Prvi korak u procesu izliječenja je odbacivanje svih loših navika, a naročito prestanak unosa otrova u organizam. Postoje duhovni i fizički otrovi kojima se savremeni čovjek truje. Pod duhovnim otrovima, prije svega, podrazumijeva se stres kojeg bi trebalo eliminisati ili smanjiti na najmanju moguću mjeru. Takođe, potrebno je izbjegavanje kontakta sa svim izvorima loših informacija koji čovjeka mogu dovesti u stanje duhovne bolesti.

Uz malo mudrosti i opreza čovjek može da bude adekvatno obavješten o svim važnim zbivanjima u okruženju i svijetu, a da ne bude duhovno povrijeđen vulgarnim i nemoralnim informacijama koje se plasiraju preko medija.

U procesu izliječenja, veoma je važno da čovjek upražnjava zdrave duhovne navike i da se kvalitetno duhovno hrani. To se postiže kroz druženje sa djecom i dobrim ljudima, provođenjem vremena u prirodi, čitanjem kvalitetne literature itd.

Odbacivanje fizičkih otrova je takođe veoma važan korak u procesu izliječenja. Najpoznatiji otrovi ovakve vrste jesu nezdrava ishrana, pušenje duhana, konzumiranje alkohola i napitaka sa kofeinom i konzumiranje opojnih droga. Ovdje treba istaći da je teško povući čvrstu granicu između duhovnih i fizičkih otrova jer duhovni otrovi izazivaju i fizička oštećenja na tijelu, a na sličan način fizički otrovi dovode do duhovnih oboljenja. Zato bi bilo neophodno prekinuti svaki oblik trovanja organizma u najkraćem mogućem roku.

Podsjetimo da se loše navike formiraju tako što zbog višestrukog ponavljanja određene loše aktivnosti dolazi do formiranja hemijskih veza između moždanih ćelija. Kada čovjek prestane da upražnjava loše akitvnosti, ove hemijske se kidaju, a formiraju se druge hemijske veze u skladu sa dobrim navikama. Naravno, ukoliko osoba nije dovoljno duhovno jaka da prestane sa lošim navikama, dobro je da to učini u bilo kom vremenskom roku, ali što je taj period kraći do izliječenja će brže doći. U slučaju teških oboljenja odbacivanje loših navika mora biti momentalno ili može doći do smrtnog ishoda.

Dijagnoza  savremenog bolesnika jeste da je njegov organizam veoma zatrovan. Zato je nakon prestanka unošenja novih otrova u organizam u isto vrijeme potrebno početi sa procesom čišćenja organizma od otrova.