subota, 28. ožujka 2020.

da li postoje virusi?

DA LI STVARNO POSTOJE VIRUSI, BAKTERIJE I PARAZITI?

Neki pišu po svojim stranicama da je sve ovo samo izmišljena teorija. Da se ničeg ne treba plašit. Samo jedi presno i uživaj. Ovo bi sve držalo vodu da je prirodan virus u pitanju, no Koronavirus je stvoren u svjetski poznatom laboratoriju, u Vuhanu, u Kini. Kojeg su razvili eksperimentirajući na šišmišima. A stvoren je, očigledno, iz razloga.

Tko je živio u Kini i poznaje malo politiku koja se tamo razvila i njihovu historiju i sistem, razumjet će ekonomsku politiku koja se razvijala u zadnjih 30 godina i koja je postala prijetnja drugim većim ekonomijama. A koja se vraća totalitarizmu iz nedavne tamne prošlosti. Iako ni zapad nije nešto bolji po mnogim političko-ekonomskim pitanjima, no koliko toliko još uvjek postoje demokrtivna prava i sloboda, a koja se isto sve više poništavaju, upravo radi ekonomskih interesa. Barem u Australiji, gdje sad živim ima dosta slobode, u nadi da ova pendemija to ne promjeni. .

No tako je bilo kroz cijelu povijest čovječanstva, gdje jedno kraljevstvo, kad im moć udari u glavu, stvaraju pravila osobnih interesa i žele vladat cijelim svjetom. Svjetska historija je prepuna takvih primjera i nema ništa novog pod suncem. Od Babliona, Grčke, Medoperzijskih carstva, Maja, Inka, Austraugarske, Turskog carstva, a i Rima. Primjeri se samo ponavljaju.

Kina je do sad već istjerala mnoge strane investitore, koji su otvorili biznise tamo i formirali im ekonomiju, a koji su bankrotirali i kojim je Kineska vlada preuzela sve i tako si ušparali milijarde para i sad upravljaju tim biznisima.

Kina isto tako ima udjela u sve moguće poslovne afere na ovom svjetu, investiraju konstatno na svim mogućim tržištima i pomažu mnogim propalim ekonomijama, kojima nitko drugi ne želi pomoć. Stim su Kinezi pokupovali već većini pacifičkih otoka, a isto tako ulažu i u druge zemlje, pogotovo one koje im ne mogu vratit taj novac. Vjetnamci su im dužni još iz Vjetnamskog rata i sad mi obični ljudi pričaju kako moraju dozvolit Kini i Kinezima da investiraju u Vjetnam. Grade infrakstrukture, tvornice, hotelčine prave, a tako je i u većini Azije,. a i u Evropi. Dok pak svoje tržište sve više zatvaraju i prave ponovo Kineski zid, no ovaj put na ekonomsko nacionalističkim osnovama, drugdje mudro uvlače svoje prste i imaju razne političko-ekonomske interese. .

Bez obzira koliko tvrde da su komunističko uređenje, gdje je pravo radnika zagarantirano, Kina je zemlja koja je nadmašila čak i Američki kapitalizam i pohlepu. Prava radnika i prekršaji ljudskih prava su fenomenalni i koje sam osobno osvjedočio dok sam tamo radio, no ono što je najgore, to je konstantna trka za novcem, ambicioznost i zagađenje.

Iako se ne bavim politikom, jer su za mene svi u politici na pogrešnoj strani, ne mogu fulat što se događa oko mene i ono sto primjećujem, a to da je i koronavirus planski stvoren. I to iz ekonosmkih razloga. Jer danas je sve biznis. Čak i crkve, a i druge religijske grupe, sve više rade na principu svjetskih tržišta i zakona poslovanja.

No tako je i sa Amerikom,koja iz ekonomskih razloga, a pod plaštom humanizma, baca bombe na zemlje gdje ima nafte. Gdje običan narod uvjek pati na kraju dana, čak i Kineski narod kojima se i te kako ispire mozak. No da ne budem preoštar samo prema njima, a kao što znamo, to se radi i na zapadu.

Moj moralni problem i izazov koji sada imam nije u tome da se gubi vrijeme raspravljajući o politici i teorijama zavjere, odakle dolazi ovaj laboratorijski stvoren virus, već kako da ih spriječim da me razbole ili ne ubiju. Kao netko tko je radio godinama u medicini naučio sam od samog početka da budem politički neutralan, gdje je moj cilj uvijek bio da koristim svoje vrijeme za oporavak i zdravlje drugih na ovoj planeti i da očuvam svoje zdravlje, a da s tim ne nanesem drugima nikakvu štetu. Bez obzira na njihovu kulturu, vjersku pozadinu, spol ili boju kože, kao što i govori Hipokratova zakletva.

No da se vratim na zdravlje i te teme. Isto tako je slučaj sa gljivicama, bakterijama i drugim mikroroganizmima. Upravo radi Pastera, koji je postavio tu teoriju "klica", nastaje antibiotik, a onda i cjepivo. Antibiotik je stvoren od fermentacije pljesni. Kao što svi znamo, pljesan se hrani pljesnivim, to jest hrani se gljivicama. Kandidiom, koja živi u našem tijelu. Kako hranimo kandidu ili gljivice antibioticima, a što sa trulom hranim koja fermentira u tjelu i naslagama koje smo skupljali godinama, mesom, sirom, jajima i drugim namirnicama, stvara se sluz. Gljivice i druge bakterije, paraziti i virusi pokušavaju to fermentirat, a sve nus pojave te fermentacije su temperatura, prehlada i slično koje tjelo regulira kroz imunitet. Da se te klice i mikroorganizmi ne bi previše razvili, a nekad i da se razviju, po potrebama procesa detoksikacije i čiščenja. Tijelo samo ima tu mudrost da to instinktivno odluči, da uključi dio sistema potreban u određenom trenutku, a na nama je samo da mu asistiramo u tim procesima, a ne da ih zaustavljamo.

Imunitet je jedan dio tog sistema, od kojih su dio leukociti i koji se nalaze u cijelom tijelu, uključujući krvni i limfni sustav. Kategorije imuniteta se mogu dalje podijeliti u pet glavnih vrsta: neutrofili, eozinofili (acidofili), bazofili, limfociti i monociti. Ove se vrste razlikuju po fizičkim i funkcionalnim karakteristikama. Monociti i neutrofili su fagociti, pojedu viruse fagocitozom. Daljnji podtipovi se mogu klasificirati; na primjer, među limfocitima postoje B stanice, T stanice i NK stanice. Svaka od tih imunoloških stanica ima svoju ulogu.

Temperatura povećava proizvodnju tih gore navedenih bjelih krvnih zrnaca i dio je prirodnog sistema čiščenja tijela. Iako postoje i drugi načini da tijelo i imunitet ojačaju samo obrambeni sistem.

Mi smo toliko zagađeni danas da smo prepuni tih raznih zaraznih klica koje prenose sitne čestice zagađenja i prašina koje izvire z većine gradova u kojem živimo. Azija je poznata po tom zagađenju.

Mnogi svakodnevno zaštopavaju i uništavaju imunitet. Ne vježbamo, ne jedemo kako treba, prirodno, iz bašte, nemamo dobru cirkulaciju kroz koju teče krv i koja nosi kisik, a kisik čisti tijelo, te gore navedena bjela krvna zrnca, koja jedu te klice, ne provodimo dosta vremena na suncu, koje isto čisti i jača imunitet, ne jedemo organsku hranu već punu pesticida, koje dodatno truju tjelo, ne pijemo dosta tekućine koja hidrira tijelo i stvara bolji dotok krvi na razna mjesta, jedemo mnogo mesa (koje je puno bakcila pa da ga ne znam koliko dobro ispržite), ubijamo se alkoholom, ljekovima, drogom i konstatno konzumiramo neprirodne masnoće koje blokiraju i usporavaju krvotok. A što je veoma štetno jer kao što sam napisao i treba ponovit jer kroz krvotok putuje imunitet.

A to je dokazano i sa mikroskopom, pogotovo kad se baviš dark field mikroskopijom, možeš lako prepoznat učinak raznik klica na bjela i crvena krvna zrnca, te da virusi i te kako postoje.

U Australiji, recimo, postoji virus rijeke Ross (Ross river fever), koji stvara tako veliku groznicu, koja vas može ubit. Ja sam se brinuo u jednoj bolnici za jednog čovjeka koji je dobio taj virus, pogotovo ako živite na močvarnim predjelima i blizu rijeke, koji je totalno blokirao njegov žičani sistem i mišiće. Čovjek je bio totalno nepokretan i uzelo mu je mjesecima da dođe k sebi.

Priroda stvara mikrobe jer mikrobi imaju funkciju. Mnoge klice postoje radi određenog razloga. Postoje i jer fermentiraju kompost, sve na zemlji, jer je to prirodan proces truljenja i svaka klica i parazit imaju svoju ulogu u tom procesu.

Mi smo sami često krivi za razne bolesti jer kršimo prirodne zakone i odvajajući se od prirode, hranimo te klice, koje u biti samo vrše svoju dužnost. No, sa razvojem antibiotika, počela je jedna druga povjesna prekretnica, a to je da su neke od tih klica počele mutirat. Pogotovo jer se previše i za svaku sitnicu uzima antibiotik.

Klice ili mikroorganizmi su pak prepametne, inteligentan organizam, lako se adaptiraju. Kandida recimo ima svoj živčani sustav i može komunicirat sa našim živčanim sustavom da je hranimo. Zato mnogi žude za šećerom i slatkoj hrani punoj ugljikohidrata, ali onog štetnog, refiniranog. Taj hrani kandidu. Može čak i mjenjat naše misli. Poremeti cjelu unutrašnju kemiju, a paraziti pak mogu svojim urinom povećati amoniju u tijelu. A amonijak je vrlo štetan i mjenja pH. A amonnija isto utječe na živce.

Antibiotik je pljesan, napravljen od pljesni i to dogovara kandidi, jer je gljivica. Hrani se antibiotikom. Kako sve više uzimamo antibiotike i tjelo postaje sve toksičnije, mnoge bakterije postaju otporne na antibiotike, a ja vjerujem da neke imaju sposobnost i promjene oblika. Iz bakterije u gljivični oblik, a ne samo mutiranje. Jer se u prirodi i sama Priroda adaptira na okoliš.

Dakle, tu se krije najveća greška kod svih neupućenih osoba, da se previše antibiotika uzima i ne mjenja prehrana i način života, već za svaku sitnicu uzimaju toksični ljekovi.

Po pitanju virusa, ja se ne bih baš igrao teorijom da je to samo teorija i laž, jer sam vidio kad sam radio u medicini šta sve virusi mogu napravit i posljedice virusa, njihove infekcije (kao gore navedena groznica koju stvara virus rijeke Ross). Za koje, naravno, antibiotici nisu odgovor. Ne rade na toj bazi da uništavaju viruse i nemaju nikakav učinak po pitanju bakterijskih infekcija. Za to mora bit nešto protiv-virusno, a to je u biti naš imunitet. A kao što znamo najviše imuniteta se stvara u crijevima.

Znači, opet se moramo vratit na prehranu i životni stil, jer imunitet raste kad mu se za to pruža prilika. Osim prehrane važnu ulogu igra i odmor, jer su bjela krvna zrnca povezana živcanim sistemom, sa sitnim proteinima po imenu neuropeptidi. Kako se osjećate, tako će reagirat imunitet. Um i volja, pozitivan stav i odmor ovdje igraju veliku ulogu. Velika doza vitamina C, hren, bjeli luk, crveni luk, hidracija tijela, masaža, pokret, čista crijeva, voće, kokos i kokosovo ulje, sunčanje, povremena sauna, hladan tuš koji stimulira cikrulaciju, čisti prirodni zrak, sve to utječe na povečavanje imuniteta.

Higijena je isto važna za zaštitu. No ovo pričam za viruse koje možemo naći u prirodi. Čovjek koji je učio Ehreta je, na primjer, živio u Novoj Gvineji, a tamo ima mnogo parazita. Dapače, Ehret je napisao kako je taj čovjek živio u predjelu Gvineje gdje postoje najjači virusi na svjetu, gdje ne bi svatko mogao preživjet, no kako je njegov učitelj pretežno jeo samo kokos, bio na toj močnoj mono super ishrani, a kao što znamo, kokos i kokosovo ulje su antiparazitski, antibakterijski i antivirusnih svojstva, taj čovjek je mogao preživjet te uvjete bez imalo problema. Dok bi netko drugi možda omdah umro, zar ne?

Ja dobro znam što je sve kokosovo ulje radilo kad sam radio po medicinskim klinikama Australije i kad su mi dolazila djeca koja su imala viralne infekcije. Viralna infekcija ne stvara gnoj. Gnoj stvaraju gljivice i bakterije, tako kad vidite upalu, to je najvjerovatnije viralna infekcija. Viroza. Tonsilitis, upala krajnika, često počne virusno, a onda se promjeni u bakterijsku infekciju. A to je opasno jer onda bakterija ulazi u krvotok i napada srce. Zato doktori često nude antibiotik, kao preventiva, da spriječe bakterijsku invaziju. Viruse pak morate sami preboljet (ili uklonit organ, što je isto pogrešno u većini slučaja).

Kad bih radio po klinikama Australije, pogotovo kod Aboriđana, često bih roditeljima preporučio da daju svojoj djeci kokosovo ulje, da ga piju i grkljaju i za par sati bi im se upale vratile na normalno. Čak i nakon bakterijskih upala, pogoto kod gljivičnih oboljenja. Neke medicinske sestre i menandžerke naših klinika su se čudom čudili kad su to vidjeli, a imam i drugih iskustva sa kokosovim uljem, gdje su mi čak i neki doktori pomagali da ga naručim i ponudim kao alternativa za antibiotike. Pogotovo jer i doktori znaju koliko su štetni.

No kao što sam već napisao, mnogi dobiju te infekcije i upale radi loše prehrane, pogrešnog životnog stila, gdje se razvija sluz u organizmu, koje ti mikrobi pokušavaju fermentirat. Napuhanost i nadutost periferija tijela kod mnogih jer upravo uzrok tih fermentacija. Zadržavanje vode u organizmu, te druge infekcije i upale koje dovode do kroničnih stanja je isto simptom i znak tih fermentacija ili ishod pogrešne ishrane.

Tu je problem jer ste onda u pat poziciji, jer se iz koriničnih stanja, neaktivnih stanja, gdje se tijelo ne čisti dovoljno brzo, javljaju teža stanja, poput tumora, raka i drugih teških problema. Akutno stanje je aktivno stanje i to je što mjenja stvari, dok je kronično stanje neke bolesti proces koji vodi ka totalnoj fermentaciji organizma. U prah zemaljski.

Problem sa cjepljenjem i izumom vakcina je ne samo što imaju toksine, živu i druge toksične sastojke, nego što to nije pravi lijek za viruse. Kao što sam napisao, u prirodi ima tko zna koliko klica i virusa. Neke su odgovorne i za proizvodnju klorofila, neke su odgovorne za fermentiranje organskih tvari, minerala u biljke, neke fermetiraju sluz u našem tjelu, dakle, ubijanje tih mikroorganizama preko vakcine ili antibiotika je totalno nelogično. Neprirodno.

UZROK i PROBLEM nisu virusi, bakterije i gljivice, nego naš imunitet i naš pH, koji se mjenja iz bazičnog u kiselo i tako smanjuje otpornost tijela i rad imuniteta. Bjelih krvnih zrnaca. Pogotovo ako su vam crijeva toksična.

A kako antibiotici i vakcine uništavaju crijevnu floru i probiotike, pogotovo živa u vakcini, dodaje se još veći teret za imunitet, koji je u mnogim slučajevima preslab. Pogotovo kod starijih osoba, koje se ne kreću, a koje su jele sve i svašta kroz život i nisu očistile tijelo.

Ja sam radio u mnogim staračkim domovima jer u Australiji ima mnogo starijih osoba i znam da su ti jadni starčeki dnevno nakljukani šakom tableta, a to je samo za doručak. Mnogi se slabo kreću i jako se slabo hrane. A znam da je tako sigurno i u cijelom svijetu i zašto su laka meta bilo kojem mikroorganizmu.

Italija i Španjolska sad dobivaju batina jer tamo ima mngo starijih osoba. Sad ako dođe do tih problema u Australiji, bit će mnogo mrtvih, jer ovdje ima mnogo starijih osoba i znam da nisu baš zdravi. Australci, generalno govoreći, nisu zdrava nacija. Upravoo radi toga je potrebna kompletna izolacija, da zaštitie te starije osobe. Ne toliko radi vas.

No u svemu ovom i ne bi bilo problema ako bi rješenje bilo SAMO povratak u prirodu i na zdraviju prehranu. Čak i da živimo u gradovima, može se ojačat imunitet jer se lako može vježbat, kvalitetne hrane ima i na pijaci, suplementi poput praha klica pšenice u kojoj ima klorofila, dakle i kisika, koje ubijaju sve i čiste tijelo možemo nabavit u trgovimana zdrave hrane ili sami pravit, vitamina C možemo kupit, a i razne produkte kao ekstrakt maslinovog lišća koji je poznat prirodni antibiotik bez nus pojava, ima češnjaka i bjelog luka za nabavit, hrena, kokosovog ulja ima, tako da se lako možemo zaštiti.

Higijenski uvjeti su većini danas dostupniji nego prije, svak zna prat ruke, a to je u biti najveća zaštita. Ne trebate ni trljat alkoholom, dosta je da operete vodom i postoje dokazi da sprečava prenos. Mnogi bi se lako adaptirali na viruse i prehladu da je obična prehlada u pitanju i da treba samo promjeniti životni stil.

Problem u današnje vrijeme su mikrobi koji su konstruirani u laboratorijima (Virusi koji su eksperimentiranjem stvoreni da namjerno unište organizam koje napadnu i koji su jači od drugih virusa), a. i jer mutiraju radi prekomjerene upotrebe antibiotika, gdje se morate čuvat, pogotovo ako vam imunitet i životni stil nisu na višem nivou. .

Koliko smo spremni da se suočimo sa takvim virusima i koliko su vam tijela otporna, iako ste na prijesnoj ili veganskoj ishrani, e to će se još pokazat. Tad će se vidjet da li je pametno podcjenjivati ove moderne viruse i tvrdit da ne postoje i da je to sve samo fake news ili lažne vijesti, pogotovo kad vidiš da ih masa umire i da se uništavaju svjetske ekonomije (i to preko noći).

Zdrav razum i rad na jačanju imunološkog sustava trebali bi svima biti prioritet, bez obzira na pandemiju. Isto tako bi trebalo radit na razumnoj prevenciji. Što uključuje da ne izazivate ili pretpostavljate da su virusi ništa jer sam vegan ili na prirodnoj prijesnoj ishrani. To je nedavno isto pretpostavljao jedan moj prijatelj, koji je oko godinu dana na prijesnoj ishrani i voću, a koji je završio na intenzivnoj njezi i skoro umro od upale pluća.

Dakle, budimo razumni. Koliko god ne treba pravit paniku, toliko ne treba samo nonšalatno pretpostavljat da je sve OK jer sam na zdravoj ishrani.

Straha i negativnosti je ovako i onako već previše. Zaljevajmo nadu, ali i realnost.

Igor Romčević