subota, 3. veljače 2018.

život

Ovako naposljetku izgleda onaj koji je svu životnu energiju potrošio u nastojanju da gura ogromnu i smiješnu mašinu samovažnosti i produktivnosti.

Ovako izgleda onaj koji je toliko zauzet u "držanju svega toga na hrpi" i "osiguravanju da sve teče glatko" da u potpunosti zaboravi da se treba i odmoriti. Nema sumnje da si takva osoba ne može dozvoliti da bude razigrana, jer ako napusti svoju obvezu cijela struktura bi se mogla urušiti.

Poruka današnje karte nije samo o onima koji su radoholičari. Danas je riječ o načinima kada uredimo svoj život tako da je svaki korak sigurna, ali neprirodna rutina. Na ovaj način kaos, nesređenost i spontanost ostavljamo daleko ispred svojih vrata.

Život nije posao da bi ga se trebalo obaviti, život je misteriji koji treba proživjeti. Nemoj postati tvrda osoba. Osoba koja ima zacrtane ideje kako treba živjeti postaje neminovno tvrda. Takva osoba mora stalno nositi svoj karakter sa sobom. Taj karakter je poput oružja, sigurnost, zaštita. I tada osoba na situacije uvijek reagira kroz karakter, nikada direktno. Pravi čovjek se ponaša spontano. Postaviš li mu pitanje, dobit ćeš odgovor, a ne reakciju.

Vrijeme je da se podere karta vremena, napusti tvornica i otisne na mali put u nepoznato. Tvoj posao će teći lakše, ako ti je um opušteniji.