četvrtak, 6. veljače 2020.

3 pravila

Deepak Chopra: Tri pravila za život u obilju

Umjesto čuvene rečenice Traži i bit će ti dano, Deepak nam prepručuje Daj i bit će ti dano! te objašnjava zakon davanja: ako želite radost, obradujte druge; ako želite ljubav, naučite je davati; ako želite da vas cijene i na vas obraćaju pažnju, upravo to dajte drugima; ako želite materijalno obilje, pomozite drugima da postanu bogati. Zapravo, najlakši način da dobijete ono što želite je da drugima pomognete dobiti ono što oni žele! Ovo su Deepakova tri pravila za život u obilju

1. Bilo gdje da idete i bilo koga da sretnete, nešto poklonite. Taj poklon može biti lijepa riječ, cvijet ili molitva. Već danas dajte nešto svakome s kim dođete u dodir, jer time potičete tok radosti, bogatstva i obilja u svom životu i u životu drugih.
2. Već danas sa zahvalnošću primite sve darove koje život pruža. Primite darove prirode: sunce, glasove ptica, proljetni pljusak ili prvi zimski snijeg. Primite s otvorenošću darove drugih – materijalna dobra, novac, lijepu riječ ili molitvu.
3. Obavežite se da ono što posjedujete neprestano kruži tako što ćete davati i primati  ono što je najdragocjenije u životu, a to su darovi pažnje, simpatije, poštovanja i ljubavi. Kad god nekoga sretnete, u sebi mu poželite sreću, radost i smijeh.