utorak, 14. studenoga 2017.

joga i dugovječnost


JOGA I DUGOVEČNOST - Nikola Tesla 

Svaka hrana i svako piće koje uzmemo u želucu se pretvara u kašu i sokove a grubi delovi postoju izlučevine. Finiji delovi te kaše i sokova se za pet dana pretvaraju u krv. Krv se pretvara u mišićno tkivo za pet dana. Mišićno tkivo postaje salo i masnoća za pet dana, a salo prelazi u kost za takođe za pet dana.

Iz kosti nastaje koštana srž za pet dana.

Iz koštane srži se formira seme za pet dana. Dakle, uzeta hrana se pretvara u spermu (seme) za trideset dana ili ovako: Četrdeset kilograma hrane daje jedan kilogram krvi, četrdeset kapljica čiste krvi daje jednu kap semena, a tokom svakog seksualnog odnosa, čovek izgubi oko 18 grama semena.

Tako se jednim seksualnim spajanjem istroši vitalnost dobijena uzimanjem trideset kilograma hrane.

Telesna i mentalna energija koja se izgubi jednim odnosom, jednaka je energiji koja se potroši za 24 sata kontinuiranog, koncentrisanog učenja ili 72 sata teškog fizičkog rada. Zar se ne vidi dovoljno jasno kako je ogromno i uzaludno to trošenje energije?

Seksualni užitak slabi um, zatupljuje intelekt, slabi pamćenje i moć volje i uništava fizičko zdravlje. Oni koji se neumereno prepuštaju seksualnim užicima često obolevaju od neizlečivih bolesti, slabosti i drugih patnji. Takvi ljudi prerano venu i umiru.

Seksualni instinkt i seksualna uživanja treba kontrolisati.

Tu ogromnu energiju treba pretvoriti u mentalnu. To se može učiniti jedino pridržavanjem stroge Brahmačarije (iskreno izučavanje krajnje Stvarnosti pri čemu se gubi potreba za seksualnim odnosima a celibat postaje spontan i prirodan).

Obuzdavajući i kontrolišući ovaj vid energije, čovek povećava snagu uma, volje i intelekta. Jačanjem te snage, čovek može mnogo učiniti. Savršenom Bramačarijom, može se obuzdati bilo koja bolest. Svaka bolest koja se kod običnog čoveka sporo leči, kod onoga ko sledi Bramačariju, brzo nestaje.

Požuda, strah, želja, bes, mržnja i zavist, bacaju telo u totalni haos, uzrokuju hemijske promene u mozgu i telu, truju ćelijski život u čitavom telu i ubijaju milione crvenih krvnih zrnaca svaki put kada se pojave.

Fizički nesklad podrazumeva i duhovni nesklad.

Ako se takve stvari događaju svaki dan, kao posledica nastaju bolest i prerana smrt. Ukoliko želimo da proživimo dugovečan život obasjan suncem i neprekidnim blagostanjem, veoma je važno strogo se pridržavati Bramačarije.

(Prosečan životni vek Romkinja, iznosi 48 godina, a samo jedan od 100 Roma doživi šezdesetu godinu !!!)
*izvor Blic

Seksualna energija je životni sok tela. To je najsvetija i najosnovnija energija potrebna za održavanje tela i duha. Kada se ona transformiše u duhovnu energiju "Ođas šakti" ona neizmerno osnažuje um. Svaka misao, svaka reč i svaka akcija takvog čoveka (Bramačarija) imaće punu moć i značaj.

Gubitak te dragocene energije se samo donekle može nadoknaditi uzimanjem hranljivih namirnica. Ali za muškarca ili ženu čija je hrana male hranljive vrednosti i skromna u količini, gubitak je nenadoknadiv.

SEĆATE LI SE IZREKE...Seks je zabava za sirotinju?
Evo na primeru Romske populacije tužnih podatka: 23 odsto Romkinja od 15 do 19 godina ima bar jedno dete, 35 odsto devojčica završi osnovnu školu, 25 odsto devojaka srednju, a tri odsto visoke škole i fakultete. Prosečan životni vek Romkinja, iznosi 48 godina, a samo jedan od 100 Roma doživi šezdesetu godinu !!!

Koliko bi se samo tim ali i svim drugim ljudima pomoglo na svim poljima (zdravstvenom, telesnom, duševnom, duhovnom i društvenom) uvođenjem tradicionalne Joge i meditacije umesto navale: new age-a, lažnih verskih, kundalini i "Buda" učenja i nestručnih "joga i meditacija" komercijalista...

Ako siromašan čovek sledi Bramačariju u životu, tada će postići snagu duha sa kojom se ne može meriti ni jedna svetovna moć, ni jedno materijalno postignuće.

Pravi učenik koristi ovu veliku energiju za razvijanje svog fizičkog zdravlja i mentalnih sposobnosti, rvač transformiše tu energiju u veliku fizičku snagu a naučnik je koristi za koncentraciju uma u svojim istraživanjima.

NIKOLA TESLA...Nepomućeno zadovoljstvo
"Mislim da književnik ili muzičar treba da se ožene. Oni tako dobijaju nadahnuće koje ih vodi većem uspehu. Ali pronalazač ima tako žestoku narav, sa toliko divlje, strasne sposobnosti, da bi morao sve da napusti i da se tako odrekne svoje izabrane oblasti rada ako bi se posvetio ženi."

"Seksualni život igra veliku ulogu u životu svakog čoveka. Priroda je stvorila privlačnost polova, da bi obezbedila opstanak ljudskog roda. Mišljenja sam, medjutim, da seksualni život ometa intelektualni rad. Pre nego što sam došao do otkrića obrtnog magnetnog polja, morao sam da koncentrisem svu svoju umnu snagu za taj eksperiment. Da sam se odao seksualnom životu, ne bih došao do tog otkrića."

"Mada sam prošao kroz čežnje i bolove mladosti, nikad nisam ostvario vezu, čak ni privlačnost. Moj život je sav ispunjen radom u kome sam našao potpuno ostvarenje svojih želja i nepomućeno zadovoljstvo."

Veliki je čovek onaj koji svojim umnim darovima i sposobnostima natkriljuje ostale ljude,ali sve to kruniše ljubavlju prema čovečanstvu,da mu pomogne da što pre izadje iz bede koja ga pritiska: straha, gladi, neznanja, bolesti...
Naumio sam da sav svoj život posvetim radu i s tog razloga odrekao sam se ljubavi i društva dobre žene; a i više od toga...

*Nikola Tesla

Ni jedan od njih neće zablistati u svojoj karijeri niti postići nešto veliko ako ne održava savršenu Bramačariju. Pesnik bez Bramačarije neće osetiti pravu inspiraciju, niti će umetnik dati neko originalno delo. Takođe ni u duhovnosti nema napredovanja bez uspostavljanja Bramačarije u mislima, rečima i delima...

*Svami Narajanananda / Nikola Tesla
(tradicionalna Joga, sufi, zen, kundalini i hrišćanska tradicija)

Istinski sveci, jogiji i Avatari kao što su Isus, Buda, Muhamed, Rama, Krišna, Sri Aurobindo, Sri Čejtanja, Šri Ramakrišna, Sri Satja Sai Baba, Sri Chinmoj, Amma, Svami Narajanananda, Svami Šivananda, Svami Jogananda, Svami Vivekananda, Svami Mahešvarananda, Svami Muktananda, Franja Asiški, Serafim Sarovski, Nikola Tesla, Anandamayi Ma, Sri Sarada Devi, Tereza Avilska, Sveta Petka, Rabija al Basri, Rjonen, Ešun, Mirabaj...

su zastupnici ove ideje zdravlja, mira, harmonije, svetlosti i dugovečnosti.

New age "duhovnost", ošo, mantak čia, makaja, komaja i druga kukavičja jaja, odmetnuti delovi hare krsna zajednice, komercijalne crkve i novokomponovani joga/meditacija savezi, motivacioni govornici i (bez) životni treneri i trenerke zastupnici su ideja seksa, laži, video traka, nižih i astralnih emocija, vezanosti i bolesti.

Gledajući svakog jutra jadne, ispijene i iscrpljene ljude u autobusima i na ulici, bih potaknut da napišem ovaj tekst, ne bi li nekom bio na korist a videćemo iz prepiske sa više nacionalnih instituacija koliko će se to proširiti i u širu i stručnu javnost. Ubrzano se prevode i knjige poznatih lekara na ovu temu.

(Zanimljivo, kada se ovaj tekst pročitao javno na skupovima tzv. "joga" saveza, na nekim duhovnim i psihološkim tribinama i kod tzv. "učenika" i "sledbenika" velikih Učitelja, jedva se spasla živa glava a u njihovim časopisima odjednom je ponestalo prostora za objavljivanje. Još uvek nosim pancir i imam obezbeđenje i jedva uspem da zaspim od strela koje od tada ovi zgubidani danonoćno šalju.

Za praktične aspekte na ovu temu obavezno pogledati "Fontana mladosti i 6 tibetanskih vežbi za podmlađivanje", to je knjižica od nekih 70-tak stranica...a ko razmišlja o braku neka pronađe utočište kod nekog Ostvarenog Učitelja, prouči sam Gitu, Damapadu ili Sveto Pismo pa onda donese odluku...

"Nego ištite najpre Carstvo Božije i pravdu njegovu, i ovo će vam se sve dodati...Ko je neoženjen brine se za Gospodnje, kako će ugoditi Gospodu; a ko je oženjen brine se za ovosvetsko, kako će ugoditi ženi
(1 Kor. 7,32-33)

Želim vam puno Zdravlja, Radosti, Mira, Svetlosti, Sreće i Harmonije
(i da budete dovoljno mudri da ovaj tekst strpljivo i do kraja pročitate, a Fontanu mladosti i da svakodnevno praktikujete)

P.S.
Ovog vikenda bio sam na jednom Joga seminaru u Mađarskoj. Mađarica, policajka zaustavlja svaki auto, otvara gepek, izvodi ljude iz kola, okreće i prevrće stvari. Kada smo mi došli na red, otvori ona gepek, vidi 4 joga podmetača, kaže: "A, Joga, zatvori odmah gepek i na srpskom / hrvatskom / bosanskom/ crnogorsk ommm kaže: Srećan put!

Veliki je čovek onaj koji svojim umnim darovima i sposobnostima natkriljuje ostale ljude,ali sve to kruniše ljubavlju prema čovečanstvu,da mu pomogne da što pre izadje iz bede koja ga pritiska: straha, gladi, neznanja, bolesti...
Naumio sam da sav svoj život posvetim radu i s tog razloga odrekao sam se ljubavi i društva dobre žene; a i više od toga...

*Nikola Tesla
(sa Božidar Stavrić)