petak, 14. lipnja 2019.

alternativa i medicina

Prirodno liječenje je način liječenja tokom kojeg čovjek pomaže svom organizmu da poveća moćne sposobnosti samoizlečenja. Prirodno liječenje je kad omogućite i dopustite organizmu da radi ono što najbolje zna da radi i bolje od bilo koje medicine, a to je da izliječi čovjeka od bilo koje bolesti. To se radi stvaranjem načina života kojim se eliminišu one stvari koje prouzrokuju bolesti - promjenom dosadašnjeg, nezdravog načina života, a uvode one stvari koje obnavljaju i liječe organizam - primjena i korišćenjem svega što je čovjeku Bog dao i što postoji u prirodi, od zdravog razuma do biljaka, vode, vazduha i sunca. Na taj način tijelo se obnavlja i liječi od svih vrsta bolesti, ne proizvodeći bilo kakve štetne posljedice.

Savemena medicina može u najboljem slučaju pomoći čovjeku privremeno, tako što će hirurškom intervencijom ili sintetičkim ljekovima ublažiti ili ukloniti simptome. Hirurški zahvati i terapije sintetičkim ljekovima nerijetko izazivaju štetne posljedice po čovjeka, koje mogu da se manifestuju kroz neuspjeh u liječenju ili pojavi novih zdravstvenih problema, zbog čega se u razvijenim zemljama povećava smrtnost prouzrokovana lošom medicinskom njegom(nepotrebne operacije, davanje pogrešnih ljekova i terapija, štetni efekti ljekova i terapija, infekcije dobijene u bolnicama, druge sprječive greške u bolnicama...).

Savremena medicina je najbolji oblik liječenja za one ljude koji ne preuzimaju nikakvu odgovornost za sopstveno zdravlje, već tu odgovornost prepuštaju drugima, kao i za one ljude koji ne žele da mijenjaju nezdrav način života.

Sa druge strane, prirodno liječenje je za ljude koji su spremni da naprave zdrave i pozitivne promjene u načinu života i lično prihvate odgovornost za svoje zdravlje.  Prirodonim liječenjem stvaraju se fizički i mentalno zdrave osobe sa novim životnim navikama koje garantuju dugoročno zdravlje.

Prirodna i savremena, konvencionalna medicina, prije svega, imaju različito gledište na ljudsko tijelo.

Prirodna medicina smatra da je ljudsko tijelo inteligentno, da može da uništi tumore na sebi i da regeneriše svoja oštećena i izgubljena tkiva.
S druge strane, konvencionalna medicina smatra da je ljudsko tijelo glupo, ili inteligentno samo do određene mjere. Ona ne veruje da tijelo može uništiti tumore na sebi. Ona vjeruje da je tijelo bespomoćno i glupo kada je riječ o njima. Vjeruje da se kancerogeni djelovi tijela moraju nekako otrovati ili odstraniti, jer tijelo navodno neće da se bori protiv njih. Ta medicina ne vjeruje da tijelo može regenerisati izgubljena tkiva, kao što je oštećeni kuk. Zato se ona fokusira na pravljenje vještačkih djelova tela, kukova i srca, i šta god da je potrebno…

Prirodna medicina smatra da tijelo u sebi sadrži genetska uputstva i kod za obnovu i regeneraciju bilo kog dijela tijela. Uključujući i moždano tkivo. Ono što sama klasična medicina smatra neizlječivim, prirodna medicina liječi spoznavanjem moći ljudskog tela.
Jedan od najboljih ljekara  na svijetu Dr Ričard Šulc kaže:
“Gledam na televiziji emisije o djeci oboljele od raka kostiju i leukemije. Gledam strahote kroz koje prolaze ona i njihovi roditelji. I takva se medicina naziva naučnom i naprednom, dok se prirodna medicina naziva primitivnom i beskorisnom. Smijem se svojim kritičarima. I opet, šta oni čine da ojačaju tijela ove jadne djece? NIŠTA. Apsolutno ništa! Viđam slike te djece kako jedu pomfrit, milk-šejkove, hamburgere i žele. A kako će ta hrana moći da izgradi njihov imuni sistem i pomogne njihovim tijelima da unište rak? Nikako”.

Medicinska tehnologija ne može biti zamjena za stvarno, prirodno liječenje. Sve veći broj ogromnih medicinskih centara nijesu odgovor na sve veće patnje i bolesti čovječanstva.

Ljudi treba da nauče za šta su sve sposobna njihova tijela, kako da se sami izliječe kod kuće...

Za više informacija o prirodnom liječenju preporučuje se knjiga "Liječenje neizlečivih bolesti" dr Ričarda Šulca, kao i istoimeni video-serijal koji se mogu preuzeti sa sajta www.prirodnamedicina.org. I u knjizi i video-serijalu na jednostavan način se objašnjavaju najefikasnije meto prirodnog liječenja koje postoje na svijetu.

Institut za prirodnu medicinu Podgorica svoj rad bazira upravo na metodama dr Šulca i drugih stručnjaka koji su decenija uspješno liječili sve vrste najtežih bolesti.

Zdravko Vučinić

http://www.buditezdravi.info/o-nama