ponedjeljak, 1. srpnja 2019.

psihosomatika bolesti

1. Potrudite se da prihvatite svoju bolest, zavolite je i zahvalite joj se što želi da vam kaže nešto važno.

2. Osvijestite destruktivne emocije koje najčešće doživljavate. To može biti strah, bijes, uvrijeđenost, tuga, okrutnost, osjećaj krivice, apatija, ljenjost, itd. Može ih biti nekoliko.

3. Potrudite se svaki put kada dođe ta emocija - da je posmatrate.
Obratite pažnju koje okolnosti života prouzrokuju tu emociju i prestanite da reagujete na tu situaciju.

4. Emocije su naš um. Um reaguje tako kako ga naše srce usmjeri. Dobro srce nema negativne emocije, što je čovjek koristoljubiviji i više kontroliše, tim više zahtijeva od sebe i drugih - to više osjeća negativne emocije.

5. Analizirajte svoj životni model - da li igrate žrtvu ili diktatora, da li preuzimate na sebe suvišne odgovornosti? Znate li da se radujete životu, da li ste tužni? Prvi znak bolesti je loše raspoloženje, pokušajte da izvučete iz života dovoljnu količinu radosti!

6. Analizirajte svoje stablo predaka. Sjetite se svoga rod, barem, baba i djedova. Koju karmične lekcije nosi vaš rod, koje su vam predali? Očistite svoj kanal roda klanjanjem precima i zahvaljujući im za svoj život. Otpustite ih i idite dalje.

7. Počnite da poštujete zakone univerzuma. Za zdravlje odgovara Sunce u horoskopu. Ako budete živjeli, prateći sunčev ciklus - automatski rešavate svoje probleme za 70 procenata.

Pratite režim ishrane, poštujte sva živih bića, pretke, političare i državu. Budite zahvalni, ispunite svoje predodređenje.

8. Odnosite se pažljivo prema svom tijelu. Vaše tijelo je vaš najbolji učitelj, koji vam govori kako da pravilno živite, kako ne biste naštetili ni sebi ni drugima. Bolest se daje čovjeku da on ne može da nanese štetu. Bolest je reakcija tijela na destruktivni stres, koji sami provociramo.

9. Naučite da oprostite sami sebi, naučite da budete zdrav egoista, naučite da se radujete životu i preuzmete odgovornost za svoj život! Prestanite da živite prošle uvrede, rane, prestanite da kontrolišete život, naučite da se radujete.

10. Bavite se duhovnom praksom, otkrijte u sebi neiscrpnu božansku energiju koja može da izliječi bilo koju vašu bolest.

Prevela: Beba Muratović - bebamur.com