petak, 20. siječnja 2017.

mućkanje ulja

Znate li šta je mućkanje ulja i zašto biste već danas trebali početi s tim?

Mućkanje ulja u ustima je metoda detoksikacije i podmlađivanja koja potiče iz drevene ajurverdske medicine. Radi se o veoma jednostavnom tretmanu koji daje neverovatne rezultate. Postoji neka uzbudljiva i pomalo mistična vibracija oko ovog metoda koja vas prosto tera da probate.

Šta je ustvari “mućkanje ulja”? Šta treba da radite?

Jednostavno, odaberite visoko kvalitetno nerafinisano ulje po želji i svako jutro mućkajte (kao što radite sa vodicom za usta) u ustima gutljaj tog ulja. Proces može da traje od 5-20 minuta.

Ovim jednostavnim tretmanom napadete i otklanjate bakterije, otrove i parazite koji žive u vašim ustima i limfnom sistemu. Sjajno, zar ne?

Takođe mućkanje razgrađuje šlajm, olakšava sinusima, remineralizuje vaše zube , ojačava desni i celo područje detaljno čisti.

Tradicionalno po Ajurverdima, za mućkanje se koristilo susamovo ulje, ali sjajna zamena je sirovo kokosovo ulje koje deluje antibakterijski, antiupalno I sadrži enzimska svojstva.

Kokosovo ulje ubija sve neželjene bakterije, a za sobom ostavlja dobre probiotike.

Za početak uzmite pola ili celu kašiku ulja koje ste već odabrali i mućkajte. Mućkajte po celim ustima kao da ispirate zube nakon pranja, neka vam ulje dođe do svakog dela usta, osim grla. Ne grgljajte!

Zabavite se, plešite dok to radite, uživajte u nepričanju i ovom jednostavnom detoks tretmanu koji će vas opustiti i pročistiti organizam.

Kad ste završili ispljunite ulje u korpu za smeće ili šolju, ali nikako u umivaonik, jer hladno ulje može da zapuši odvod. Nakon toga dva-tri puta isperite usta sa čistom vodom, a zatim i popijte jednu čašu. U trenu ćete se osetiti podmlađeno i opušteno. Sjajan način da započnete dan.

Kao glavni razlog da započnete sa mućkanjem ulja u ustima trebalo bi da bude otčepljenje sinusa i grla koje ćete osetiti nakon prvog puta. Obećavamo!

Ako imate hroničnih problema sa sinusima ili sa osetljivim desnima i zubima, nemate šta čekati bacite se na mućkanje, odmah.

Mućkanje možete da praktikujete u bilo koje doba dana, ali je najdelotvornije ujutro, pre bilo kakvog jela i pića.