utorak, 25. travnja 2017.

proljetna detoksikacija

PROLJETNA DETOKSIKACIJA

Detoksikacija je postala vrlo važna u današnje doba kad je sve oko nas puno toksina, a čišćenjem organizma sprečavate nakupljanje toksičnih materija u tijelu. Iako tijelo ima svoj sofisticirani sistem detoksikacije, količina toksina kojoj smo izloženi kroz hranu i piće koje konzumiramo, proizvode koje nanosimo na kožu i zrak koji udišemo ga preopterećuje, pa mu trebamo pomoći.

Dobrom detoksikacijom ćete smanjiti izloženost toksinima i unijeti u organizam hranjive materije koje pomažu tijelu da samo ubrza eliminisanje toksina, te pomažu pri obnovi i njezi iznutra. Uz kvalitetnu hranu ćelije lakše izbacuju štetne materije, umjesto kojih u njen sastav ulaze kvalitetne materije koja grade zdravija tjelesna tkiva.

Što trebate izbaciti iz jelovnika?
Barem na 7 dana probajte smanjiti ili sasvim eliminisati konzumiranje voćnih i cvjetnih čajava, kafe, gaziranih pića, alkohola, brze, masne i pržene hrane, hrane koja sadrži hidrogenizirane masti i transmasne kiseline, šećer i slatko, procesuiranu hranu i hranu s aditivima. Takođe smanjite unos mliječnih i pšeničnih proizvoda. Osim što trebate paziti na ishranu pripazite da na kožu nanosite samo prirodne proizvode, te, ako je moguće, izbjegavajte izlaganje hemikalijama u kući i vani.

Što trebate uvrstiti u jelovnik?
Svježe voće i povrće, posebno brokulu, kelj, karfiol, repu, integralne žitarice, pasulj, leću, orašaste plodove i sjemenke. Hranu začinite svježim biljem, kurkumom i đumbirom.
Pijte vodu, biljni i slabiji zeleni ili bijeli čaj.