petak, 21. listopada 2016.

recept - pohovane jabuke

Pohovane jabuke odličan su izbor za doručak ili međuobrok koji će biti posebno drag najmlađima. Naime, radi se jednom jako jednostavnom i ukusnom slatkom jelu s cimetom koji možete napraviti s par osnovnih namirnica koje zasigurno imate kod kuće. Najukusnije su kad se serviraju tople, međutim, možete ih jesti i hladne, te se, iako se naizgled ne čini, odlično kombiniraju kao prilog nekim drugim jelima.

Namirnice:
1-2 jabuke
1/2 limuna
100 g brašna
1 žlica šećera
100 ml mlijeka
1 jaje
prstohvat sol
ulje za prženje
šećer za posipanje jabuka
1 žličica cimeta 

Priprema:
1. U zdjelu stavite jaja i mlijeko, pa dobro izmiješajte.
2. Dodajte brašno i prstohvat soli i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
3. Pokrijte smjesu i ostavite da odstoji pola sata.
4. Operite i očistite jabuke od kore i sredine sa sjemenkama.
5. Izrežite ih na kolute debljine 0.5 cm otprilike i stavite na pladanj te poškropite sokom od limuna.
6. Na tanjur pomiješajte 5 žlica šećera i cimet.
7. Jabuke dobro osušite kuhinjskim papirom (moraju biti suhe prije nego ih uvaljate u šećer).
8. Uvaljajte jabuke prvo u šećer i cimet, zatim u smjesu od mlijeka, jaja i brašna.
9. Stavite pohati u vrelo ulje dok ne dobije zlatnu boju s obje strane.
10. Stavite na tanjur na koji ste stavili kuhinjski papir da upije višak ulja.
11. Po želji pospite šećerom u prahu.