srijeda, 6. svibnja 2020.

optimizam

Kad se najmanje nadamo, život nam daje ono što nam je potrebno.

Najbolje stvari se ne dobijaju pomoću plana ili programa. U većini slučajeva stvari se dešavaju same od sebe, slučajno, otvorenog uma koji ne očekuje ništa, ali koji sanja.

Vjerovatno ste čuli za zakon privlačenja. Prema tom principu, ljudi bi trebalo da budu u mogućnosti da dobiju ili da postanu ono što žele, zahvaljujući energetskim jedinicama koje su izdate od strane naših misli i emocija.

​U tom smislu postoji čuvena fraza "pretvori se u ono što želiš", jer u svemiru postoji neka vrsta zakona privlačenja u kojem nam naše razmišljanje pomaže da ostvarimo naše ciljeve.

Ostavljajući po strani ovu vrstu privlačenja um - uiverzum, moglo bi se reći da je život divan skup slučajnosti, u kojem se sreća može naći u svakom uglu. Međutim, ne mogu svi biti dovoljno prijemčivi da bi mogli da je vide.

To nije magija, već otvaranje, želimo da vidimo, da izađemo iz zone komfora i da otvorimo ta vrata koja svi imamo, za dobijanje druge šanse. Ako shvatite da možete biti srećni, već radite nešto sjajno za sebe. Ako se to uoči, hrani se samopoštovanje, i stvari mogu početi da budu mnogo jednostavnije. Zato što život nije planiran i u mnogo navrata dešava se suprotno od onoga što smo zamislili.

Život se jednostavno dešava i morate se popeti u voz da biste ga iskusili u najboljem slučaju.

1. Pretvorite se u ono što želite

Možda sanjaš da upoznaš savršenu osobu za sebe. Ta osoba koja će te pratiti svaki dan sa ljubavlju, koja je saučesnik tvojih želja i projekata, ljubitelj tvojih osmjeha i sklonište.

Jako bi željeli da budete, emocionalno zrela osoba, zabavana, razumna, otvorena za dijalog, skromna i bez skrivenih strahova.

Dakle, šta mislite umjesto da sanjate o tome, da postignete sve dimenzije koje želite u osobi koju volite? Preobrazite se u nekoga sa kim vrijedi provesti ostatak svog života. Budite ono što sanjate, jer ako ste vi dobro sa sobom, sreća koju nosite onima oko vas će biti još kompletnija.

2. Naučite da dozvolite ono što zaslužujete, dok ne dobijete ono što vam treba

Ne, ne govorimo o zakonu privlačenja. Mnogo je lakše. Mislite na primjer o tim ljudima koji su iskusili emotivnu slom i odlučili da zatvore vrata svojih srca. I oni grade ljusku oko sebe i žive u nepovjerenju i nezadovoljstvu.

Niko ne zaslužuje da živi tako, a to nije zatvor koji neko namjerno stvara. Tajna je uništiti unutrašnje zidove: zaslužuješ da budeš srećan, da imaš vremena za sebe, da uživaš u hirovima, u osmijesima i da se osjećaš dobro.

Kada ste zadovoljni i sami stvorite ono što vam je potrebno, ponovo se otvarate prema svijetu, počinjete da percepirate ono što vas okružuje. Kad se najmanje nadamo, život nam daje ono što nam je potrebno.

Da li je to magija? Da li su to nevidljive niti sudbine? Ne, to je optimizam, prijemčivost i održavanje mentalne i emocionalne otvorenosti.

3. Budite pažljivi sa velikim očekivanjima, dovoljno je otpustiti ih

Budite oprezni sa pješčanim dvorcima, sa "sreća je zauvijek" i sa "niko me više neće povrijediti." Nemoguće je postići emocionalnu nepovredivost i fantastičan život u kojem se ostvaruje svaki san.

Život nema uzde, niko ne zna šta će se desiti sjutra, niti možemo postaviti nedostižne ciljeve. Sanjanje nije loše, apsolutno, hrani našu ambiciju, snagu i resurse koje koristimo da bismo postigli svoje ciljeve. Međutim, morate biti skromni i naučiti da dopustite sebi da budete fleksibilniji.

Sada dobro, "opustite se" znači apsolutno izaberite "auto-pilota" i pustite da se stvari dešavaju slučajno ili po inerciji. Svi mi imamo kormilo našeg života i znamo koji tempo treba da uzmemo, i da vodimo naše dane kroz vjetrove i oluje. Sa snagom i hrabrošću.

Ali zapamtite ... dozvolite sebi da vas nose svjetlosni vjetrovi, izađite iz udobne zone komfora i idite ka nepoznatim ostrvima, zadržite otvoren um, budne oči i vaše prijemčivo srce.

Život se ne planira, on se jednostavno dešava, ali morate znati prepoznti priliku, jer ponekad ŽIVOT NIJE SPECIJALIZOVAN DA DARUJE DRUGU PRILIKU ...

Prevele: Ana i Beba Muratović - bebamur.com ​​