srijeda, 2. studenoga 2016.

3 dijete

Hrono, liposukcijska, fuck i shit dijeta

Trener Džemal Gekić, koji ima zapažene uspjehe u radu sa svojim klijentima piše:
“Veoma često me pitaju, moji vježbači, poznanici, ljudi koji prate moje savjete, šta mislim o različitim vrstama dijeta, pa evo da malo prođemo kroz nekoliko njih.

HRONO dijeta kaže voće može samo oko 17h, doručak najbitniji, proteini i ugljikohidrati (kao u onoj nekoj pjesmi) ne idu zajedno, osim ujutro, ne smiješ preskočiti obrok, kaže dokazano je da suviše unosa mesa u ishrani smanjuje stomak i kukove, a povećava obim ramena i grudnog koša, eto i brzi hod je najbolji oblik fizičke aktivnosti…
Mišljenje: ako mi kažeš da samo voće može u 17h, možeš odmah kući ići, nemamo šta pričati, doručak ne jedem već 2 godine i nisam nikada manje masnih naslaga imao i bolje se osjećao, preskočim obrok kada slučajno ne stignem, sutra 0,5kg masti manje imam, da je istina to za meso, glumio bih u narednom nastavku Herkulesa, brzi hod je dobar, ali ako kasniš pa da stigneš na trening.
Upute hrono ishrane su pune dobrih savjeta i isprepletene sa nekim manje dobrim savjetima, te ponekim smiješnim, u svakom slučaju na kraju ću sabrati utiske.

LIPOSUKCIJSKA dijeta kaže ne treba Vam hrana, imamo mi suplemente da je zamijenite, princip preuzet od ketogenske ishrane odnosno nula ugljikohidrata, samo proteini i masti, neinvazivna liposukcija, dodatak omega 3, multivitamina, probiotika i čajeva (koje zovu čajevi za mršanje), ne smijete vježbati.
Mišljenje: ako hoćete brze rezultate, dajte lovu na suplemente, a ¨uštedite¨ na hrani i imat ćete brze rezultate i brz pad imuniteta i generalno zdravlja, nula uhljikohidrata možete izvesti i sa običnom hranom, neinvazivna liposukcija – super invazivno uništavanje zdravlja, suplemente pijete da bi malo umanjili nedostatke nutrijenata u ishrani, nepostojeću stolicu pokrećete čajevima (koji će sami dovesti do gubitka određene količine kg), probiotike pijete da ne uništite stomak, ako budete ne samo vježbali već nešto po kući intenzivnije radili, šanse su da će Vas hitna pokupiti sa poda.
Ako želite brze rezultate i ne interesuju Vas sitnice kao što je zdravlje, onda je ovo pravi način za Vas i naravno da napomenem da masivno smanjenje kalorija usporava metabolizam i velike su šanse da ćete gledati nastavak filma ¨Povratak kilograma – dovodimo pojačanje¨

FUCK dijetu, ne zezam se, postoji, čitam neki dan na internetu ¨izmislila¨ neka cura, kaže uzela sve najbolje iz svih popularnih dijeta i sastavila i nazvala to “fuck” dijeta.
Mišljenje: djevojko, to se zove normalna ishrana…
Shit dijeta: (ovo sam ja izmislio sad) je svaka dijeta koja žrtvuje zdravlje u korist brzih rezultata. Ista glupost kao programi ¨brzog bogaćenja¨ koji mogu raditi kratkog daha dok Vas skontaju i pod uslovom za ¨zeznete¨ što veći broj ljudi.
Isto tako i ove dijete mogu proraditi i napraviti puno rezultata i kratkog su daha, jer su neodržive da se hranite tako cijeli život i ostvareni rezultati su pod uvjetom da ¨zeznete¨ što više svoje zdravlje i tijelo.

Ukratko
Sve dijete imaju određen nivo uspjeha i bilo koje do sada izmišljene dijete imaju jednu stvar zajedničku zašto prave rezultat, a to je značajno smanjenje kalorija. Sve ostalo su varijacije priče da bi bile jedinstvene i najnovije i najmodernije i najprimamljivije i najefikasnije i redovno se pojavljuju da u svakom trenutku imate po nekoliko da birate, da se ne bi desilo da ih sve probate, pa ne dao Bog skontate da ne funkcionišu kako treba.
Ok, kraj ¨istresanja¨, ima jedan jedini princip na kojem bi se Vaša ishrana trebala bazirati, a to je da Vam odgovara na način da je možete praktikovati cijeli život i da se uklapa u Vaš dnevni raspored i čini Vas zdravijim, punim energije i zgodnijim.