četvrtak, 21. ožujka 2019.

balans hormona

Da biste izbalansirali hormone neophodno je da izbalansirate šećer u krvi. Trebalo bi smanjiti i vremenom izbaciti kofein, šećer, namirnice koje vam ne odgovaraju i imati izbalansirane obroke. Takođe, potrebno je očistiti organizam od toksina i unositi namirnice koje imaju anti inflamatorna svojstva; uzimati dovoljno minerala i vitamina, i biti u pokretu.

Hormoni imaju jednu od najvažnijih funkcija u našem organizmu. Oni kontrolišu našu kilažu, varenje, raspoloženje, koncentraciju, energiju, san i libido.

Našem telu su potrebne određene namirnice koje podstiču proizvodnju hormona i koje ih drže u ravnoteži. Ako ne unosimo dovoljno ovakvih namirnica naše telo ne može da proizvede određene hormone ili da održava hormonalni balans jer nema dovoljno pomagača koji bi učestvovali u njihovoj proizvodnji. Šta god da jedete, ili pomaže u pravilnom funkcionisanju hormona ili uzrokuje disbalans.

Najosnovija stvar je da svakodnevno čistimo organizam, izbegavajući namirnice koje nam ne prijaju i unoseći sve više onih koje čine da naše telo bude u ravnoteži.

Kako možete da uspostavite hormonalni balans?

1. Izbalansirajte unos šećera
Unos šećera, ugljenih hidrata i kofeina remeti naše hormone i uzrokuje veliku neravnotežu u organizmu. Telu je potrebna kvalitetna hrana koja će pomoći izgradnji i zdravoj funkciji hormona i neurona u mozgu. Ako konstantno unosite veliku količinu šećera, vaše telo će biti u stanju hormonalnog haosa.
Smanjite unos šećera i hleba, jedite namirnice bogate proteinima, zdravim mastima, i povrće. Ovo će vam pomoći da izbalansirate šećer u krvi i nivo kortizola, a samim tim i odnos svih hormona u organizmu.

2. Rasteretite i očistite organe od toksina
Pored toksičnih namirnica i supstanci iz kozmetike koje unosimo svaki dan, našoj jetri i celom organizmu je potrebna pomoć. Jetra pomaže hormonima da budu u ravnoteži ali ako je opterećena, otežan je i sam proces balansiranja hormona. Kako rasterećujete organe od toksina tako omogućavate celom organizmu da lakše funkcioniše, a prohodnost i razmena hranljivih materija je bolja.

Kako možete da rasteretite organizam i poboljšate funkciju hormona?
* Ishranom po testu intolerancije
* Terapijama na kvantnom QXCI aparatu.

Kako to postižemo?
* Identifikujemo, a zatim uklanjamo uzrok disbalansa u organizmu.
* Regulišemo blokade protoka energije u telu.
* Smanjujemo i potpuno otklanjamo simptome koji nas muče.
* Optimalnom ishranom i terapijama na QXCI aparatu podižemo opšte imunobiološke sposobnosti, aktiviramo detoksikacione sisteme, postižemo metabolički balans- mršavljenje, hormonsku stabilizaciju, mentalnu i emotivnu stabilnost u organizmu.

3. Jedite namirnice koje imaju antiinflamatorna svojstva
Ishana proteinima, zdravim mastima, antioksidantima kojim je bogato povrće i voće, i izbegavanje glutena, šećera, pšenice je krucijalno za zdravlje hormona.
Hranite se ovako bar mesec dana i uverite se sami u bolje funkcionisanje vaših hormona.
Unosite dovoljno minerala, vitamina i probiotika

Dodaci ishrani su veoma važni za zdravlje i balans hormona. Ovo su samo neki od njih.
* Riblje ulje
* Probiotici
* B vitamin
* Magnezijum
* Vitamin D3

Optimalna ishrana, vežbe, hodanje, disanje, meditacija, odmor čine čuda za naše hormone. Terapijama na QXCI aparatu dolazimo do energetskog, biohemijskog, organskog i harmoničnog, snažnog i efikasnog organizma.