ponedjeljak, 20. studenoga 2017.

pikantni ručak

Maja Volk je definitivno najbolji primer da je krilatica “zdravlje na usta ulazi” tačna.

Ona se sa mnogim životnim problemima izborila putem hrane. Nije se pridržavala nikakvih rigoroznih dijeta niti se izgladnjivala, već je sastojke i hranjive nutritijente u obrocima pravilno iskoristila.

Ekipu portala “Aska” ugostila je u svojoj radnji, gde je pokazala kako izgleda zdrav ručak za čiju pripremu je potrebno svega nekoliko minuta, a osim što je obrok pun vitamina i štedi vam vreme, svakako da ćete uz njene recepte zaboraviti mnoštvo prljavih šerpi i haos u kuhinji. Takođe, nećete ni upaliti šporet. Ovo je jedna od njenih verzija dobrog ručka.

Pikantni ručak sa povrćem

Recept:

Kineski miks (Maja savetuje da se jede zamrznuto povrće jer sačuva život biljki 80 odsto i zato ga ne treba prokuvavati, već samo pod toplom vodom proprati)

Dodati u njega malo šargarepe, paprike i svežeg povrća kojeg imate u kući

Povrće preliti sa kari sosom i to onim egzotičnim koji ćete sami napraviti kod kuće


Sastojci za kari sos (praviti u blenderu)

suncokret i limuna (ova dva sastojka su osnova za sve kremaste sosove odnosno orašasti plod, limun i voda)

Dodati slatki kari

Limunovu travu

Malo ljutine

Beli luk

Maslinovo ulje

Dve do  tri urme

Dobićete jako pikantan kari, od prirodnih biljaka jer začinske biljke ubrzavaju krvotok i daju ukus i miris kompletnoj hrani. Ovaj sos je goov za dva minuta, prelijte ga preko povrća i uživajte u obroku.

Napomena: Ukoliko su vam neke od namirnica nepoznate, sve iz recepta možete naći u prodavnicama zdrave hrane.

Prijatno!