četvrtak, 15. kolovoza 2019.

čišćenje crijeva

Zapamtite, čišćenje creva predstavlja najvažniji prvi korak ka boljem zdravlju

Danas, više od 100.000 ljudi širom sveta koriste ovaj jednostavan i efikasan program kako bi uklonili zatvor, očistili svoja creva, izvršili čišćenje svog tela, lečili i sprečili bolesti debelog creva. Bez obzira na to koliko je vaš zdravstveni problem udaljen od debelog creva, prvo očistite creva i vidite šta će se desiti. Ako ste poput mojih pacijenata, bićete oduševljeni rezultatima. Prvi korak ka moćnom zdravlju i najbolji način da se spreči bolest jeste da se redovno čisti debelo crevo. Važno je i trenirati creva da se redovno prazne, 30-60 minuta nakon svakog glavnog obroka, dva puta dnevno. Moj petodnevni program čišćenja creva pomoći će vam da postignete ove ciljeve. Treba reći i da je ovaj petodnevni program samo uvod u čišćenje i odličnaa prevencija, ali ako imate zdravstvene probleme ovaj program se ponavlja i mora trajati duži vremenski period.

Temelj svake detoksikacije jeste čišćenje organa za izlučivanje. Najveći organ za izlučivanje, debelo crevo, upravo je najveće skladište zaostalih toksina u organizmu. U najvećem broju slučajeva, kvalitetna detoksikacija se ne može zamisliti bez čišćenja creva. Ako ne pokrenete creva otpadni produkti neće izaći iz organizma. Nastaviće kružiti po krvotoku a vi nećete ozdraviti. U svojoj klinici sam viđao sav otpadni materijal iz bolesnih ljudi. Izgleda užasno, a pacijenti osećaju trenutno olakšanje kada izbace stari fekalni materijal koji je godinama bio u njima. Mnogi su izbacivali nekakve niti, fekalne loptice iz divertikula i stvari nalik školjkama i hobotnici. Sve je to posledica loše ishrane koja se zadržava u crevima, izazivajući truljenje i infekcije.

Tokom svog života prosečan čovek pojede:

Oko 5000 kg teletine
Oko 10 celih svinja
Oko 3000 kokoši
Oko 2000 riba i morskih stvorenja
Oko 25 000 l kravljeg mleka
Oko 20 000 raznih lekova
Oko 6 000 l alkohola
Godišnje:
Oko 350 čokoladica
Oko 300 gaziranih pića
Oko 50 kg belog šećera

Imao sam pacijenta koji je 18 dana boravio u našem centru. Bio je na tečnoj dijeti bez čvrste hrane, svih 18 dana je izbacivao fekalije iz sebe. Svaki put je osećao neverovatno olakšanje jer je godinama imao loše pražnjenje. Koristio sam nekoliko metoda čišćenja creva. Prvo biljne formule u vidu praha, za pražnjenje creva. Dubinsko klistiranje, a ponekada i ubacivanje lekovitog bilja u crevo.
Biljne formule za creva su čuvene formule dr Šulca koje sadrže antrahvinonska jedinjenja, koja deluju čak i na konjima. Ona poboljšavaju peristatiku creva čime se izaziva pražnjenje. Ono što je najbitnije, ove formule vam ne mogu nauditi, mogu ih piti i deca u ograničenim dozama.

Postoje dve biljne formule, formula za čišćenje „Creva“ i formula za creva „Creva 2“. U većini slučajeva prvo se koristi formula „Creva“, koja služi za aktivaciju i pokretanje debelog creva kako bi došlo do izbacivanja fekalnog sadržaja. Jedna puna čajna kašičica dnevno je obično dovoljna početna doza, razmućena u čaši soka nakon obroka. Ako se od ove doze ne dostigne pražnjenje, dozu treba povećavati za pola kašičice. Tek nakon 5 dana može se uzimati i formula „Creva 2“ koja prijanja uz zidove debelog creva i upija zaostale toksine, masti, lekove, metale i krv. Ona se pije bar 3 puta dnevno, puna čajna kašičica praha dobro razmućena u soku. Dok se koristi formula Creva 2, ne treba prekidati sa korišćenjem formule Creva. Čišćenje ovim formulama može trajati i nekoliko meseci bez ikakvih problema.

Klistiranje je dodatna opcija i znači bukvalno pranje debelog creva. Ako ste teško bolesni ili imate oboljenje creva, morate primeniti ovu metodu. Sa klistiranjem sam počinjao nekoliko dana nakon korišćenja biljnih formula. Ako ste teže bolesni, u početku je potrebno primenjivati klizmu svakodnevno. Ovo je vrlo bitan postupak koji pomaže odstranjivanje svih štetnih materijala iz creva. Postoji poseban pribor za klistiranje. Pribor se sastoji od kese za tečnost, silikonskog creva sa malom slavinom i rektalnim nastavkom.
Postupak: Prvo, opustite se! Klistiranje nije nikakav bauk i ne treba se plašiti. U pribor (kesu) sipati oko 1,8 l tople vode sa sokom od jednog do dva limuna (slavina na priboru mora biti zatvorena). Nakon toga potrebno je postaviti pribor na visinu od minimum jednog metra, kako bi voda imala prirodan pad. Lezite ispod boce na levi bok, a vrh creva (rektalni nastavak, prethodno premazan kremom ili uljem) polako stavite u analni otvor i polako otvorite slavinu kako bi tečnost ušla i isprala debelo crevo. Sav sadržaj iz boce (za pocetak oko 1,5 l, ako možete izdržati) treba zadržati u sebi oko 5 minuta, okretavši se naizmenično sa jednog boka na drugi. Nakon nadimanja i grčeva treba
izbaciti vodu i fekalni sadržaj iz sebe.

KAKO SPROVESTI PROGRAM ČIŠĆENJA CREVA?

Tokom ovog programa koristi ćete formulu Creva svako veče nakon obroka. Za ljude do 80 kg obično je dovoljna jedna puna čajna kašičica praha razmućena u čaši negaziranog soka. Sledite smernice za dozu na proizvodu. Ovu formulu je potrebno piti bar 5 dana, nakon čega se počinje i sa formulom Creva 2. Formulu Creva 2 trebate piti bar 3 puta dnevno pre obroka. Zapamtite, kada koristite formulu Creva 2, morate popiti minimum 2,5 – 4 dl tečnosti, uz svaku dozu. Možete piti čistu vodu, biljni čaj ili sveži sok od voća ili povrća. Dok koristite formulu Creva 2, nastavite da koristite i formulu Creva. Formula za Creva deluje na mnoge načine, ali najvažnije je da uklanja svu nagomilanu formulu Creva 2 iz vaših creva i sav skupljeni otpad, sledećeg jutra.

Napomene:

Tokom programa čišćenja creva poželjno je da vodite računa o ishrani. Najbolja opcija je da isključite slatkiše, mlečne proizvode, crvena mesa i kafu. Ako možete budite na postu ili na kvalitetnoj biljnoj ishrani, tako ćete pomoći telu da se detoksikuje i oslobodi zaostale neprerađene hrane iz creva.

Poseban savet za ljude sa „vrućim“ metabolizmom. Ako ste skloni da imate „vruća“ creva, dijareju (proliv), kolitis,zapaljenje creva, Kronovu bolest, itd, biće vam bolje da koristite „hladne“ čistače, kao što je formula Creva 2. Verovatno nećete tolerisati formulu za Creva, pa je nemojte ni koristiti. Zadržite se na formuli Creva 2 i povremeno je koristite tokom jedne sedmice ili jednog meseca, s vremena na vreme.

https://centarzaoporavak.com/2018/07/05/paket-za-5-dnevni-program-ciscenja-creva/?fbclid=IwAR3bI6VYN80ycc8u4pGtoCNONQcl_t6VakdLLryJfzgYLMKXZAankOTMdKY