četvrtak, 15. kolovoza 2019.

feng shui

Feng šui filozofija se usko vezuje za naše spavaće sobe i sve u njima...

Sve ovo je veoma jasno, i to na prvi pogled iz veoma očiglednih razloga, jer su krevet i naše spavanje neraskidivo povezani u našoj sveukupnoj dobrobiti i moraju biti dobro dekorisani kako bi podržali i ojačali ličnu energiju korisnika. Nameštaj na kome spavate bi trebalo da kanališe i usput održava energiju pozitivnom i prepunom ljubavi.

Predstavljamo vam nekoliko glavnih feng šui saveta koji mogu učiniti da vaš krevet poseduje optimalni energetski balans.

Obratite pažnju na dizajn i oblik kreveta

Krevet u spavaćoj sobi mora imati čvrsto uzglavlje koje je po dobrom feng šuiju određene visine i posedovati kvalitetan dušek, koji ispod sebe ne teba da sadrži bilo kakve predmete.

Idealno mesto za krevet u spavaćoj sobi

"Feng šui komandni položaj" predstavlja idealno mesto za postavljanje kreveta u spavaćoj sobi. Ova pozicija kreveta mora biti udaljena od dijagonale koja se povlači u odnosu na vrata. jednostavnije rečeno, vaš krevet ne sme biti u ravni sa vratima, dok istovremeno morate biti u mogućnosti da vidite vrata prilikom ležanja na vašem nameštaju.

Postavljanje kreveta u odnosi na zidove u našim sobama

Imajte na umu da vaš krevet mora biti postavljen uzglavljem uz čvrst i lepo dizajniran zid. Čvrst zid iza kreveta kreira jaku, zaštitničku energiju koja slobodno teče oko nameštaja, pružajući mu mogućnosti i snagu da je održava i učini da ona ostane korisna za naše zdravlje. Zbog toga morate učiniti sve da vaš krevet postane vaša uzdanica i postavite ga na način koji ga sučeljava čvrstoj površini zida. Kako biste dodali više snage i balansa dobroj feng šui energiji u spavaćoj sobi, vaš zid možete ofarbati u određenu boju koja je u skladu sa pravilima ove drevne filozofije.

Održavajte obe strane kreveta simetričnim

Da bi dobra feng šui enegija bila savršeno uravnotežena, veoma je bitno da obe strane kreveta budu u proporcijalnim razmerama. Ovo znači da morate imati dve noćne komode, dve lampe, s tim što to ne sugeriše da oni moraju biti identični, iz istih kompleta i podjednakih veličina.