ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

čišćenje jetre

ČIŠĆENJE JETRE

Procedura čišćenja jetre i žučne vrećice
od kamenaca i nakupljenih masnoća.

POTREBNO PRIPREMITI:

GORKA SOL - 50 g
MASLINOVO ULJE (HL.PREŠANO) - 1,5 dcl svjetlo je lakše popiti
SVJEŽI CRVENI GREJP - 2 dcl soka ( 1 veliki ili 2 mala grejpa )
VELIKU SLAMKU - pomaže u pijenju koktela maslinovog ulja i grejpa ( po želji )

Ne preporuča se raditi čišćenje jetre bez napravljenog Antiparazitnog programa (preagresivno za organizam) prvo treba napraviti Antiparazitni program koji uključuje čišćenje jetre i žučne vrećice.

Izaberite dan u tjednu npr. petak ili subotu za čišćenje kako biste se slijedeći dan mogli odmarati. Tijekom uzimanja Antiparazitnog programa jedite što lakšu, svježu hranu kao i bar 10 dana nakon zvršetka programa.
Izbjegavajte sve vrste prerađevina (životinjskog i biljnog porijekla).

Na dan čišćenja jetre pojedite nemasni doručak i ručak npr. žitarice s voćem, voćni sok, kruh, med, krompir pečeni ili kuhani, povrće samo sa soli, bez ulja... Takva hrana će stvoriti puno žuči i izvršiti pritisak na jetru. Što je veći pritisak izaći će više kamenčića. Ne uzimati ništa masno kao što je npr maslac, ghee, mlijeko, vrhnje, sirevi, ulje. Dan prije i na dan čišćenja jetre izbjegavajte veća fizička naprezanja. Na dan čišćenja jetre nemojte uzimati nikakve lijekove, vitamine i slično bez kojih inače možete, jer to može spriječiti uspjeh čišćenja.

14:00 Nemojte jesti ni piti poslije 14:00 sati Ako prekršite ovo pravilo, kasnije vam može biti mučno i možda nećete izbaciti niti jedan kamen. Ako osjetitie jaku žeđ dozvoljeno je povremeno popiti vrlo male količine vode – po par gutljaja.

Upozorenje!
Vrijeme je ovdje vrlo važan faktor za uspjeh. Nemojte kasniti ili uraniti više od 10-15 minuta.

Pripremite GORKU SOL Stavite 50 g u posudu (npr. staklenku) s 6 dcl vode, poklopite i promućkajte da se sol rastopi. Podijelite tekućinu u 4 jednako napunjene čaše (doze).

17:00 Popijte prvu čašu ( dozu ) gorke soli, (najbolje na iskap). Možete dodati 1/8 čajne žlice vitamina C u prahu da popravite okus. Nakon pijenja možete isprati usta i popiti nekoliko gutljaja vode. Maslinovo ulje i grejp stavite da se ugrije na sobnoj temperaturi.

20:00 Popijte drugu čašu ( dozu ) gorke soli. Niste jeli ništa od 14 sati, ali nećete osjećati glad. Pripremite se za krevet. Vrijeme je ovdje vrlo važan čimbenik za uspjeh. Nemojte kasniti ili uraniti više od 10 min.

21:45 Ulijte 1,5 dcl maslinovog ulja i 2 dcl soka crvenog grejpa u posudu s poklopcem. Čvrsto zatvorite posudu i mućkajte dok smjesa ne postane kompaktna. Nemojte kasniti više od 10 min.

22:00 Popijte napitak koji ste napravili (maslinovo ulje i grejp). Slamka će vam pomoći da ga lakše popijete.

Pijte STOJEĆKI, tijekom 5 do 10 minuta ( 15 minuta za starije i slabije osobe ). ODMAH LEGNITE.

Važno! pokušajte popiti koktel (maslinovo ulje i grejp) tijekom 5 do 10 minuta, ako popijete prebrzo tjekom noći možete osječati mučninu i žgaravicu.

Ako tako ne napravite možete spriječiti kamenčiće da izađu. Unaprijed se pripremite za spavanje.

Nakon pijenja otiđite odmah u krevet i legnite ravno na leđa sa uzdignutom glavom (stavite dva jastuka), ili na lijevi bok, ovo je jako važno. Pokušajte misliti na to sto se sada događa u vašoj jetri i budite mirni bar 20 do 30 minuta u tom položaju. Možda ćete osjetiti kamenčiće kako izlaze iz kanalića jetre. Nema nikakve boli jer su kanali otvoreni – (prošireni) zbog gorke soli. Pokušajte spavati što više na lijevom boku. Ako to ne učinite možete spriječiti kamenčiće da iziđu.

SLIJEDEĆE JUTRO NE PRIJE 6:00 Nakon dizanja, popijte treću čašu ( dozu ) gorke soli. Ako osjetite mučninu pričekajte malo i onda pijte. Vratite te se u krevet i lezite na lijevi bok, po potrebi posjetiti wc.

DVA SATA KASNIJE 8:00 Popijte četvrtu čašu ( zadnju dozu ) gorke soli, vratite se natrag u krevet. Nakon DVA SATA možete jesti, počnite prvo sa bistrim voćnim sokom.
Pola sata kasnije pojedite voćku. JEDAN SAT kasnije možete jesti laganu hranu. Do večere trebali bi se osjećati oporavljeni.

KOLIKO STE BILI USPJEŠNI. Tijekom ovog dana će te vjerojatno puno puta otići na WC. Potražite kamence u wc školjci ili posudi, kamenca može biti na desetine, ukupno u više nuždi može bi ih biti i do 200 i više raznih dimenzija.

ČISTITE SVOJU JETRU DVA PUTA GODIŠNJE!