srijeda, 14. lipnja 2017.

gorka so

GORKA SO i LJEPOTA

Gorka so nije obična so. Gorka so može se nabaviti u bilo kojoj apoteci. Cijena je prava sitnica, što je u potpunom nesrazmjeru s primjenama koje ovaj proizvod može imati u vašem domaćinstvu. Mnoge od tih primjena imaju veze s održavanjem zdravlja ili poboljšavanjem kvalitete kože, a nećete pogriješiti ni ako gorku so smjestite u svoj kozmetički ormarić.

Gorka so kao dodatak kupki

Epsomske soli svoju vjerovatno najpopularniju primjenu imaju kao sastojak slanih kupki. Dvije šalice (400 grama) gorke soli u kadi punoj tople vode djeluje opuštajuće. Upravo to čini ju idealnim sredstvom za olakšavanje stresa na kraju radnog dana, te obaveznim inventarom u kupaonicama duž svijeta. Kupka podstiče i pojačano znojenje, što je dobar način za rješavanje viška tekućine, toksina i celulita iz tijela.

Gorka so i ljepota

Gorka so takođe je neizostavan sastojak u tretmanima čišćenja jetre, jer magnezij u probavnom traktu pomaže prijelaz vode u crijevo. Mnogi koriste epsomitske smjese za piling kože: smjesa se pomješa s malo vode i nanosi na kožu, zatim se ispire toplom vodom. Ako imate problema s masnom kožom i aknama, gorku so možete koristiti i kao osnovni sastojak maske za lice u kućnoj radinosti, uz dodatak malo limunovog soka, nemasnog mlijeka i jednog jajeta. U situacijama kada jednostavno nemate vremena oprati kosu, gorkom soli možete djelomično očistiti folikule i olakšati češljanje i namještanje frizure. Možete je koristiti i izvan kupaonice, namjer u vrtu, kao organski stimulator cvata.

Kupke od gorke soli opuštaju i mišiće, pa mogu imati terapijski učinak i kod manjih uganuća i modrica. Gorka so ameliorativno djeluje na bolno područje, pripomaže splasnuću oteklina i smanjenju boli. Brčkanje u toploj kupci od gorke soli dvadesetak minuta tako ne samo da pruža okrijepu vašem tijelu, već vam može rasteretiti i um.