U svojoj knjizi dr Maner tvrdi da je procenat izlečenja viši od 90
odsto, a ujedno navodi i listu namirnica bogatih ovim važnim vitaminom.
Rak je postao toliko rasprostranjena bolest, koja više nije rezervisana
samo za starije ljude, već od njega masovno oboljevaju mlade osobe, pa
čak i bebe.
Jedini dostupan zvanični lek jeste hemioterapija, koju mnogi medicinski
stručnjaci nazivaju i „otrovom koji leči“, jer pored kancerogenih, ubija
i zdrave ćelije i tako uništava imuni sistem.
Međutim, jedan lekar kategorično tvrdi da rak nije ništa drugo nego nedostatak vitamina B17!
Naime, on poredi rak sa skorbutom – stanjem koje izaziva oticanje tkiva,
kao i promene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Verovalo se da je
ovo bolest, sve dok nije otkriveno da su sve ovo simptomi nedostatka
vitamina C.
U pitanju je doktor Harold V. Maner (Harold W. Manner), profesor
biologije i načelnik biološkog odeljenja na Univerzitetu Lajola u
Čikagu.
„Oni koji boluju od raka treba prvo da znaju šta je rak. Ne paničite.
Istražite svoje zdravlje. Kao što niko ne umire od skorbuta, ne možete
ni od nedostatka vitamina B17“, tvrdi on.
Saveti doktora Manera za lečenje kancera
Doktor Maner veruje da je, pošto je po njegovom mišljenju u pitanju samo
težak nedostatak vitamina B17, za lečenje i prevenciju raka sasvim
dovoljno da svakog dana pojedete 15 do 20 jezgra iz koštice kajsija.
Naime, on smatra da je lek za rak leatril, jedinjenje koje se ekstrahuje
iz amigdalina – poznatijeg i kao vitamin B17.
Takođe, on savetuje da treba da jedete klice pšenice, za koje se veruje
da su čudesni lek koji sprečava i leči rak. Bogate su tečnim kiseonikom i
leatrilom. Ove supstance ima i u košticama jabuka.
U svojoj knjizi pod nazivom „Smrt kancera“, dr Maner tvrdi da je
procenat izlečenja raka pomoću leatrila viša od 90 odsto. Ujedno navodi i
listu namirnica bogatih vitaminom B17 i tvrdi da ako ga budete redovno
unosili u dovoljnim količinama, nikada nećete morati da brinete da li
ćete dobiti ovu opaku bolest.
Namirnice bogate vitaminom B17
– Koštice i semenke voća
jabuke, kajsije, breskve, kruške i suve šljive (najbolji izvor amigdalina)
– Varivo
kukuruz, pasulj, klice sočiva, grašak, pasulj sorte Lima, boranija
– Orašasto voće
Gorki badem (najbogatiji prirodni izvor B17), australijski (makadamski) orah, indijski badem
– Bobičasto voće
crni dud, borovnica, aronija, kupine, maline i jagode
– Žitarice
susam i laneno seme, ovseni griz, ječam, tamni pirinač, pšenični griz, proso, raž, heljda, šećerna trska
Vitamin B17 može se naći i u pivskom kvascu i mesu bundeve.
Doktor upozorava na još jedan važan faktor rizika – hemikalije koje dospevaju u organizam putem hrane.
Obavezno vodite računa da dobro isprete ruke nakon pranja, kao i sudove
nakon što ih operete tečnošću. Ako vam na posuđu ostanu tragovi
hemikalija, kada na njega stavite vruću hranu ili piće, oni će upiti
otrove u sebe i završiće u vašem telu.
Što se tiče uklanjaja otrova sa voća i povrća, Maner savetuje da istrljate koru solju i isperete vodom.