utorak, 13. lipnja 2017.

podmlađivanje

KAKO SE PODMLADITI?

Proces podmladjivanja o kojem cemo pricati je realan I opipljiv I ja licno sam ga dozivela na sebi I videla veoma pozitivne podmladjujuce rezultate kod ljudi koji su ove jednostavne principe, uglavnom bazirane na ishrani, primenili u svom zivotu.
Kada bi rangirali vaznost faktora koji doprinose mladalackom izgledu, na prvom mestu bi definitivno bila ishrana sirovom biljnom hranom.
Vaznost ishrane je ovde toliko bitna da su svi ostali faktori skoro zanemarljivi I uglavnom se bave maskiranjem naseg pravog stanja zdravlja.
Kada smo zdravi, to zraci iz stava naseg tela, naseg glasa, dnevne aktivnosti, pogleda I sjaja nase koze…Vecina preparata I preporuka za lepotu nase koze ili kose, rezultira samo prividnim I privremenim efektima samo kozmeticke prirode.
Jednostavnim uporedjenjem naseg sistema za varenje sa biljojedima I mesojedima, shvaticemo da smo prirodno dizajnirani za biljnu ishranu. Hraneci se poput mesozdera, idemo protiv prirode I trpimo posledice mnogih bolesti koje su direktne posledice pogresne ishrane.
Bicete fascinirani promenama na vasem telu I u vama vrlo brzo kada probate da umesto jutranje kafe popijete svez sok od voca. Oseticete se trenutno osvezenim, probudjenim I spremnim za dnevne izazove.
Sirovom hranom, posebno svezim sokovima, debelo crevo se cisti, metabolizam je efektivniji, telo dobija svoju prirodnu tezinu. Pocecete da se osecate jace I mladje, vasa koza je glatka, bore se smanjuju.
Ono sto nas cini starima nisu u tolikoj meri godine, koliko otrovi koje unosimo kroz hranu, vodu, vazduh…Stres je jedan od bitnih faktora koju uticu na starenje. Toksini I hormoni koji se luce tokom stresa su kiseli, sto zakiseljuje nasu krv, koja je normalno blago alkalna (PH7,35-7,45). Kako je sirova hrana alkalna, ona uravnotezuje PH balans.
Kisela sredina je podloga za razvoj skoro svih bolesti. Kada bismo uspeli da odrzimo nasu krv blago alkalnom, ne bismo bili bolesni.
Pre sesdesetak godina, Dr. Hans Eppinger, sef Prve Medicinske Klinike na Beckom Univerzitetu, otkrio je da sirova biljna hrana povecava celijsko disanje, eliminaciju akumuliranih toksina iz celija i tkiva kao I da obezbedjuje hranljive materije neophodne celiji za normalnu funkciju. Povecava elektricni potencijal-zivotnu energiju u celiji, tako da cak I potpuno izgladnele I devitalizirane celije mogu ponovo da se ozive.One pocinju da ponovo sagorevaju kalorije u prisustvu kiseonika iz sirove hrane, a u isto vreme stite telo od slobodnih radikala.
Starenje ne mora biti fizicki I emotivno naporan process. Naucnici koji su istrazivali karakteristike ljudi koji dugo zive kazu da imamo potencijalnu duzinu zivota od 100 do 120 godina ali retko ko od nas dozivi tu starost. Degenerativne promene (starosne promene) nisu prirodna posledica starenja! Starosne promene su u glavnoj meri rezultat loseg nacina zivota: Losa ishrana, nedovoljno kretanje, toxicna hrana I toxini u nasoj okolini. Ako promenimo nacin zivota, mozemo podmaladiti nase telo I produziti nas zivot. Sa druge strane, hraneci se procesuiranom hranom, punom secera, masti I hemijskih dodataka kao I zivotinjskim proizvodima, necemo samo rapidno stareti vec takodje stvarati dobru bazu za razvoj degenerativnih bolesti od Carcinoma do Secerne bolesti I Artritisa, Mentalnih oboljenja I srcanih problema.
Kapilari su mali krvni sudovi koji formiraju mrezu mikrocirkulacije u nasem telu. Njihova uloga je da dopreme krv bogatu kiseonikom za ishranu celija. Stanje nasih kapilara takodje u velikoj meri odredjuje funkcionalnu starost I stanje naseg tela u celini. Kroz kapilare se hranljive materije I kiseonik transportuju do celija u celom telu, organima, kozi, mozgu I zlezdama a takodje se kroz njih eliminiraju otpadne materije.

Dr. Sladjana Velkov