nedjelja, 5. svibnja 2019.

hlorofil

Dobrobiti klorofila

Ponekad priroda nudi najjednostavnije rješenje da bi nam pomogla.
U životu postoje neke stvari, koje su toliko jednostavne i očigledne, da pomislimo: "Ne, ovo ne može biti istina!"
Kada čujemo da se mrlja crvenog vina može ukloniti uz pomoć bijelog vina, ne možemo vjerovati - koliko je to jednostavno.
Takvi primjeri su posvuda. Jedan od njih je klorofil.
Svi znamo, koliko je zdravlje crvenih krvnih stanica bitno za opće zdravlje našeg organizma.
Ako želimo da naše krvne stanice uvijek budu čiste, zdrave i brojne, što bi bilo najjednostavnije rješenje za to?
Koju tvar koristi naše tijelo da bi gradilo i prenosilo crvene krvne stanice? Hemoglobin!
Logično je, da na neki način trebamo unositi u naše tijelo hemoglobin. "Ali kako?" - zapitat ćete Vi. Odgovor je: "Klorofil!"

Čudesno djelovanje klorofila

Klorofil je čudesan. On ima toliko dobrobiti za naše zdravlje, da ga to čini čudo-hranom.
Ali najveće čudo klorofila je to, da je njegova molekularna struktura identična strukturi hemoglobina, sa jednom malom razlikom. U hemoglobinu centralni atom je željezo, dok u klorofilu je to magnezij.
Kada unosimo klorofil, on obavlja posao hemoglobina. (Hemoglobin je jako bitan za zdravlje naše krvi - u stvari krv se 75% sastoji od hemoglobina).
Klorofil pomaže u ponovnoj izgradnji i obnavljanju crvenih krvnih stanica, i vrlo brzo povećava našu energiju i zdravlje.
Klorofil ima moć da regenerira naše tijelo na molekularnom i staničnom nivou. Također je poznato da klorofil pomaže u čišćenju organizma, borbi protiv infekcija, zacjeljivanju rana i poboljšava probavu, imunitet i cirkulaciju krvi.
Klorofil smanjuje sposobnost vezanja kancerogenih tvari za DNA u jetri i drugim organima.

Osim toga, što pomaže u ponovnoj izgradnji i obnavljanju crvenih krvnih stanica, klorofil ima sljedeće dobrobiti za zdravlje:

- alkalizira organizam: Poznato je da kiselost organizma može negativno utjecati na naše zdravlje, jer potiče rast bakterija, gljivica, virusa i parazita.  Klorofil alkalizira organizam (sprečava kiselost i čini krv lužnatom).

- anti-kancerogen: Klorofil štiti od cijelog niza kancerogena, koje se mogu pronaći u hrani i onečišćenom okolišu. Istraživanja, objavljena u časopisima "Carcinogenesis" i "Food and Chemical Toxicology" jasno pokazuju, da klorofil inhibira kancerogene.

- antioksidant i anti-reumatik: Klorofil sadrži visoki nivo vitamina A, C i E i ima snažna antioksidantska svojstva. Osim toga, otkriveno je da klorofil ima anti-upalna svojstva.

- uklanjanje teških metala iz organizma: Klorofil je jedan od najvažnijih kelata u prirodi (kelacija - vezanje atoma teškog metala na kompleksne organske spojeve i izbacivanje iz organizma). Njegova sposobnost da veže i uklanja teške metale, poput žive, iz organizma čini ga moćnim iscjeliteljem. Savjetujemo da nakon uklanjanja amalgamskih plombi osigurate si veliki unos klorofila, da bi se riješili eventualnih tragova žive u organizmu.

- antiseptik:  Klorofil jača otpornost stanica i na takav način pomaže našem organizmu da se bori s bakterijama.

- zadah iz usta: Uklanjanje neugodnog zadaha iz usta je dodatni bonus uzimanja klorofila. Ovo zaista funkcionira! Osim toga što djeluje kao prirodan dezodorans, klorofil uništava bakteriju Helicobacter Pylori i normalizira zdravlje probavnog sustava.

Klorofil snabdijeva tijelo magnezijem, opskrbljuje stanice kisikom, sadrži vitamini K, C, folnu kiselinu, željezo, kalcij, proteine.

Izvori klorofila

Koji je najjednostavniji način, da svakodnevno opskrbite Vaše tijelo sa klorofilom? Zeleno povrće i zeleni kašasti sokovi!
Uvijek naglašavamo važnost zelenog povrća u prehrani, a jedan od glavnih razloga za to je da ono osigurava dovoljan unos klorofila!

Izvori klorofila:

- zeleni kašasti sok - možete ga napraviti sami iz svježeg povrća ili iz gotovog klorofila. Zeleni sokovi su bogati izvor alkalizirajućih, punih klorofila sastojaka, koji se brzo apsorbiraju u organizmu.

- gotovi Tekući Klorofil - jedan od mojih najomiljenijih dodataka prehrani - gusti i koncentrirani izvor klorofila, skoro bez okusa, koji možete dodati u bilo koji napitak (u vodu, sok, smoothie...) Za razliku od mnogih drugih koncentrata, ovaj klorofil nije prerađen i ne sadrži konzervanse, boje i umjetna sladila.

- svježe zeleno povrće - jedite ga što više možete! Mislim na velike količine zelene salate, špinata, brokule, šparoga, kelja itd. Ovo povrće je zeleno upravo zbog toga, što sadrži klorofil, zato ga jedite! Obratite pažnju na to, da s kuhanjem klorofil nestaje iz povrća.

Dakle, naša jednostavna poruka je: unosite što više klorofila! On će učiniti čuda za Vaše zdravlje i dat će Vam puno više energije. Sirovo zeleno povrće i zeleni kašasti sokovi su odličan izvor klorofila, a ako niste u mogućnosti da ih konzumirate, razmislite o uzimanju gotovog klorofila.