ZAŠTO MI NE ŽIVIMO 150 GODINA
U divljini mi ne vidimo
životinje koje bi pola života živele bolesne sa gomilom bolova. Ciklus
starenja i smrti im je dovoljno kratak. To može da govori o tome, da
divlje životinje, za razliku od čoveka, prolaze kroz kompletan ciklus
svog razvoja ("program razvoja u svom telu"), tako da je smrt kod njih
relativno laka.
Većina sisara živi 7 perioda rasta (uzrast
završetka razvoja organizma x 7). Ljudsko telo je takođe dizajnirano za
trajanje života - period rasta x 7, i onda je to 150-170 godina.
Penzioneri ne žele da umru, jer osećaju da je ta smrt preuranjena i
program razvoja u tom telu još nije završen.
Zašto smrt stiže u uzrastu od 70-80 godina?
Glavni razlog za prevremene smrti je - termički obrađena (mrtva) hrana
koja ne sadrži enzime - katalizatore (usporivače) hemijskih reakcija.
Pošto su na proteinskoj bazi, onda oni počinju da nestaju već pri
zagrevanju iznad 42 stepeni C. Upotreba takve hrane izaziva potrošnju
rezervi enzima, nasleđenih iz detinjstva. Sa godinama kod čoveka ova
radnja se završava i do 50-60 godina jetra počinje da ispada iz stroja i
počinje da propušta u krv prljavštine (holesterol i druge naslage u
krvne sudove). Ova prljavština, popunjava krvne sudove mozga i smanjuje
protok krvi do ćelija mozga. Kako na to reaguje mozak? On daje komandu
srcu da podigne pritisak kako bi davalo istu količinu krvi preko suženih
krvnih sudova. Da li ste primetili da svi penzioneri imaju visok krvni
pritisak? Ako čovek nastavlja da jede mrtvu hranu, presek krvnih sudova
se smanjuje toliko da srce dobija naredbu iz mozga da se nadoknadi
visokim pritiskom manjak krvi, koji zidovi krvnih sudova mozga jedva
izdržavaju. Ovo se završava tužno - jedan od sudova mozga ne može da
izdrži pritisak i puca - dobija se prvi moždani udar. Ili komad
prljavštine u sudu u toku kretanja zatvori presek malog krvnog suda -
određen prostor mozga koji prehranjuje ovaj sud ne dobija krv i umire -
takođe se dobija moždani udar. U oba slučaja čovek postaje invalid. Ako
čovek i dalje jede mrtve hranu, onda dobija drugi moždani udar, a zatim i
treći, koji se obično završava grobljem.
Ako čovek medikamentima
snižava pritisak (a tako rade skoro svi penzioneri), onda on može da
živi (izbegavajući moždane udare) do faze "staračke senilnosti" - TO je
KADA SE NE MISLI NIŠTA - sudovi mozga su začepljeni prljavštinom, tako
da nema dovoljno krvi za ishranu mozga a povišen pritisak krvi
"uspešno"se snižava medicinskim preparatima, tako da mozak počinje
gašenje razumnih aktivnosti, kako bi bar na minimumu podržao rad delova
mozga koji su odgovorni za upravljanje disanjem i radom srca. Ovde smrt
dolazi kada zbog stalnog pristizanja prljavštine iz mrtve hrane mozak
više nije u stanju da obezbedi i ove funkcije - dešava se srčani udar
ili respiratorni zastoj. U ovom slučaju najbliži rođaci čak i sa
olakšanjem dočekuju smrt svoga rođaka, jer je do tada on već vodio
"biljni" način života i nije mogao sam da brine o sebi.
Rak i sve
ostale bolesti (dijabetes, problemi sa jetrom, kamen u bubregu, žučne
kese, itd), takođe se razvijaju sa nedostatkom enzima u organizmu. Kao
što je već rečeno, enzimi u hrani nestaju na temperaturi iznad 42
stepena. Takođe i pri niskoj PH vrednosti krvi (ph ispod 7,35 je bolest,
a ph krvi 6,8 - smrt). Ispod nivoa ph 7,35 enzimi gube svoja
katalitička svojstva (za referencu: ph 7,0 - destilovana voda). Mi smo
alkalna bića (ph krvi bebe dojenčeta je - 8,5, a ph njegovoga urina -
8,0 - najviši nivo zdravlja).
Odmah alkalujte sebe ( podignite ph
krvi iznad 7,35) može sa sodom - kutiju sode bikarbone u kadu tople vode
i ležite tamo 1-2 sata. Kroz kožu se soda apsorbuje u telo.
Živa hrana je alkalna, a mrtva hrana – kiseli organizam.
Rak - je jednostavna bolest - leči se kao lakša prehlada - dovoljno je
dati organizmu 100% živu hranu, i on "će pocepati na komade" tumor veoma
brzo. Rak mozga leči se na ovaj način u roku od mesec dana (posle toga
tragovi tumora čak i ne budu otkriveni). Tumor - to je gljiva-parazit,
koji svojim rastućim telom mehanički pritiska sudove i nerve, cepa tkiva
iznutra, što je veoma bolno, zato su mnogi pacijenti na drogama i umiru
od banalnog peredozanja. Kada tumor stisne vitalne sudove ili nerve –
čovek umire. Metastaze su rast micelijuma u oslabljenom tkivu organizma.
Hemoterapija (uvođenje otrova) i izlaganje zračenju i tako već slabog
tela - istinit je put na groblje.
Enzimi se nalaze u zrelom voću i njihovim suvim plodovima, ako se osuše bez zagrevanja, odnosno na prirodan način.
Dakle, pogledajte na bilo koji proizvod hrane, procenite kojoj obradi
je bio podvrgnut i odatle izvlačite zaključke, da li je živ, ili nije.
Najlakši način da se oceni sušeno voće sa semenom (košticama) je po
rastu semena (koštice) - zasadite seme (semena) u posudu - ako raste,
onda proizvod nije sušen u rerni, već na prirodan način, tako da je on
ŽIV.
Pri upotrebi suvog voća treba dodatno da se pije voda, jer je
to suviše koncentrovana hrana za organizam i na koži može da se pojavi
crvenilo. Sve prolazi ako pijete dovoljno vode pri upotrebi suvog voća.
Piti toplu vodu treba 15 minuta pre obroka, da se ne razvodni želudačni
sok sa vodom, inače je moguć proliv, jer oprati od prljavštine 100%
sušeno voće nije moguće. Topla voda brzo proleti kroz prazan želudac u
creva, a hladna ostane tamo dok se ne zagreje do temperature tela – 36,7
stepeni. To se mora uzeti u obzir.
Sa tačke gledišta dugoročnog
skladištenje svežih (živih) sokova veliko interesovanje predstavljaju
sirupi, dobijeni sušenjem živog soka na temperaturi ne višoj od 40
stepeni do stanja meda sa sadržajem vode manjim od 18%. Takvi sirupi kao
med mogu dugo da se čuvaju na sobnoj temperaturi.
Ljudsko telo
hrani samo meso ZRELIH PLODOVA: voće, bundeve i suvo voće. Krastavci i
tikvice – su puni nedozrelog semenja, punih fitinske kiseline, koja sisa
minerale iz tela. Posebno pitanje je u vezi biljki tipa paradajza, itd -
to su niskoenergetski plodovi, pored toga, iz porodice uslovno otrovnih
biljki. Sa njima je potreban poseban "debrifing". Neko je pokušao
maksimalno da popuni našu ishranu uslovno otrovnim biljkama (krompir,
paradajz, ljuta i slatka paprika, patlidžan), zar ne?
Pokušaj da se
jedu semenke, orasi i zrnevlja (deca biljaka) ili korenje (same biljke)
dovodi do, kao minimum, do demineralizacije organizma, jer su puni
fitinske kiseline - 1-3 % po masi (1 molekul fitine kiseline izvlači iz
creva i prevodi u neusaglašeno stanje do 6 atoma minerala - P, Mg, Ca,
Zn, Fe, Co, Cu, itd.). Nedostatak minerala dovodi do toga da je
organizam za popunjavanje gubitka minerala primoran da dostavi minerale
iz zuba (karijes) i da smanji potrošnju minerala za rast kose (u početku
telo onemogućuje proizvodnju boje - sedi kosa, a zatim i zaustavlja
rast kose - ćelavost). Zubobolja pri odsustvu zapaljenja, prema mojim
zapažanjima, izaziva "demontiranje" zuba, koju vrši sam organizam za
pokrivanje deficita minerala, Karijes - je samo posledica tog
"demontiranja". Uz upotrebu sira zubobolja brzo prolazi - telo prelazi
na drugi izvor minerala - sir sadrži mnogo minerala. Kada ponestane
zubiju i kose, telo će početi da izvlači ove minerale iz kostiju
(osteoporoza i dr.). To je ceh za jedenje onoga što biljke ljudima NE
NUDE.
Penzioneri uzalud pokušavaju da nadoknade kalcijum upotrebom
termički i hemijski obrađenog mleka i sira iz njih - tamo nema enzima, a
kalcijum se bez njih ne apsorbuje. Štaviše, kuvano mleko, i sir od
njega, zakiseljuju organizam, a za alkalizaciju krvi telo ponovo troši
kalcijum iz kostiju. Kao rezultat toga, takvo mleko i sirevi povećavaju
osteoporozu. Kalcijum se apsorbuje samo iz svežeg mleka (nekuvanog),
koje sadrži enzime, ali gde da ga pronađemo u gradu?
Takođe, čovek
gubi minerale usled konzumiranja čaja i kafe koje sadrže 1 - 2% tanina
od suve težine čaja ili kafe. Tanini se u medicini koriste u slučaju
trovanja bakrom i cinkom, jer ih uspešno apsorbuju upravo ovi elementi.
Stalna demineralizacija organizma dovodi do njegovog slabljenja i pojave
sede kose. Mleko, dodato u čaj ili kafu, samo delimično smanjuje štetu,
blokiranjem tanina. Demineralizacija organizma, izazvana žitaricama i
korenskim plodovima, može se prevazići "crnom solju" (pepeo od drveta +
sol, 60/40).
Crna so je– beli drveni pepeo (iz peći u selu, ostaci
uglja) + soli.Mešaju se u odnosu 60/40 i melju u mlinu za kafu, a na
ukus je kao dimljena kobasica. Da li se zato čovek vuče ka mesu, da bi
odatle dobio nedostajuće mineralne materije?
Na internetu je puno
materijala o crnoj soli, ona se još pre revolucije prodavala. U tim
receptima peče se crni hleb do stanja pepela, ali ja sam probao pepeo I
od hleba i pepeo od drveta - suštinski nema razlike. Terapijski efekat
se objašnjava dopunjavanjem tela mineralima koji se nalaze u pepelu.
Ali crna so je samo prinudno sredstvo za smanjenje štete od žitarica i
korenja, koji na početku nisu namenjeni za ishranu. Bolje je ne
naškoditi telu na početku.
Seda kosa je počela da nestaje posle
odbijanja korenastog povrća - sirove šargarepe - pre toga sam je jeo u
velikoj količini u večernjim satima kao salatu (šargarepa + luk + biljno
ulje) zajedno sa kuvanim obrokom.
Pre toga je približna dijeta bila ovakva (sa varijacijama):
1.Doručak – 100 g suvog grožđa + voda (ili u paru jabuke i banane).
2. Ručak: - isto.
3. Večera - malo kuvane hrane + mnogo salate od šargarepe.
Suština: crna kosa je aktivno počela da se širi.
Nakon shvatanja šta predstavlja korenje (apsorberi minerala u crevima), prešao sam na ovakvu dijetu:
Doručak – 100 g suvog grožđa + voda (ili u paru jabuke i banane).
Ručak: - isto.
Večera - malo termički obrađena hrana + salata od ZRELIH plodova (paradajz, bundeva) + 100 g suvog grožđa.
Suština: seda kosa je počela da nestaje, posle 10 meseci u frizerskom
salonu ošišali su mi ostatke sede kose. Izgubljeno je takođe prilično
paetično na izgled "nabiranje kože vrata", navodno od starosti (49
godina). Koža vrata povratila je svoju elastičnost.
Kuvani obrok za
večeru je trening organizma za moguću katastrofu, kada voće i suvo voće
mogu da postanu nedostupni. Iako ova hrana ne hrani telo potpuno –
stomak je ispunjen, pojavljuje se lažni osećaj sitosti, a energija tela
ne raste (snaga se ne dodaje). Konzumiranje voća ili suvog voća odmah
daje rezultat u rastu energetike.
Kada se ide na ishranu voćem i suvim voćem naglo padne količina hrane – nje organizmu u istim količinama nije potrebno.
Kroz nekoliko meseci takve ishrane zaboravićete na bolove, ali nastaje
još jedno neugodno pitanje: A šta raditi dalje, ako se horizont života
širi, kao najmanje, do 150 godina? Odgovor je, po mom mišljenju je -
dalje spoznavanje sveta i ličnog razvoja. "Učiti, učiti i naučiti!" .
А. Рыкунов