subota, 23. rujna 2017.

prelazna hrana

Kako pravilno jesti (prelazak na sirovo)

Bitno je postepeno mijenjati prehranu (tzv. prijelazna hrana).
Ne doručkovati obilno, odnosno, ne doručkovati uopće. Ujutro piti samo svježi sok, a kada se želudac pročisti onda i/ili svježe voće. Pomoću plana bez doručka može se izliječiti prilično velik broj lakših bolesti.
Najbolje je imati 2 obroka dnevno. Prvi između 10-11 h, a drugi ne prije 17-18.
Bitna je jednostavnost - ne miješati previše različitih namirnica. Idealni meni za čovjeka je mono-prehrana koja se sastoji od jedne vrste voća, u sezoni njegova dozrijevanja. Nitijedna životinja u prirodi ne jede miješanu hranu.
Ne piti za vrijeme obroka.
Umjesto octa koristiti limunov sok.
Kod prijalezne faze: ako je tijelo opterećeno velikom količinom sluzi, uzimajte više povrća, ako je sluzavosti manje - više voća.
Ne miješajte nikada orašide i vlažno voće. Orašidi stvaraju kiselinu/ sluzavost i ometaju probavu voća.
Neprirodna žeđ u prijelaznoj fazi na sirovo ili u toku posta = slana sluz u krvi od stare neprerađene, prezasoljene hrane.
U prijelazoj fazi izlučivanje možete usporiti kuhanim ili pečenim povrćem. Voće najbolje odstranjuje pa može biti preagresivno.
Kad god se loše osjećate postoji opasnost da u vašem krvotoku ima previše sluzi ili lijekova koje ste ranije uzimali. Usporite izlučivanje tako da ne jedete sirovo voće već samo sirovo ili kuhano povrće. Povrće slabije izlučuje.
Razlog zašto liječnici i laici ne vjeruju u hranu bez sluzavosti ili od voća - tko jednom pokuša (bio bolestan ili zdrav) a da nema iskustva, izgubi povjerenje čim nastupi prva kriza - kada uz jako izlučivanje istovremeno dospijeva u krvotok velika količina otpada, ljepljive tvari, sluz i otrovi. Neočekivani doživljaj bolova rađa u čovjeku jaku, neodoljivu želju za povratkom na staro. Zbog toga je vrlo važno da sve to što prije napusti tijelo putem sustava za izlučivanje.