srijeda, 6. rujna 2017.

sok za dugovječnost

Mrkva, jabuka i đumbir za dugovječnost

Mrkva popravlja vid, učinkovita je protiv raka, kožu čini mladom i zdravom, a posebno je dobra za srce. Čisti tijelo, dobra je za zdravlje zubi i desni te je učinkovita protiv srčanog udara. Jabuka jača imunitet, potpomaže mršavljenju, stimulira rad bubrega, jetre i žuči, stimulira probavu, a ona je jedna od voćki koja s punim pravom opravdava onu staru narodnu “jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van.”

Đumbir ublažava želučane tegobe i nadutost, stimulira sekreciju mukusa, ublažava kašalj i olakšava bol u grlu, olakšava mučninu, posebice morsku bolest, jutarnju mučninu, mučninu izazvanu kretanjem i mučninu uslijed kemoterapije, posjeduje anti-bakterijska, anti-gljivična i anti-toksična svojstva te se zbog toga koristi kao prevencija gripe i prehlade. I na kraju dodajmo limun, kralja vitamina C. Limun čisti jetru i stimulira njezin rad, prirodni je antiseptik i antioksidans, sprječava gripu, prehladu i mnoge vrste infekcija, pomaže kod kolika i želučanih tegoba, pomaže probavi, potiče stvaranje enzima u jetri, normalizira rad crijeva i olakšava njihovo pražnjenje, sprječava gingivitis i stomatitis, pomaže u snižavanju krvnog tlaka i povećava razinu dobrog kolesterola, alkalizira organizam, sprječava grčeve i bolove u mišićima, regulira rad metabolizma, štiti od stresa i depresije, smanjuje rizik od moždanog udara, sprečava nastanak bubrežnih i žučnih kamenaca, štiti od osteoporoze.

Da…ove četiri biljke uistinu čine čuda za naše zdravlje, a kada se spoje u jedan napitak dobili ste odgovor na pitanje “Kako ste zaštititi od bolesti i što duže ostati zdrav?”.

Potrebni sastojci:

4 mrkve

3 jabuke

Sok od 1/2 limuna

2-3 cm đumbira

Priprema: U sokovnik ubacite sastojke i popijte dobiveni sok.

Prirodni sokovi pravi su lijek i vitaminske bombe za vaš organizam. Igrajte se s kvalitetnim i zdravim namirnicama i pravite slične sokove...