utorak, 19. rujna 2017.

prirodni parfem

Jedini trik je odabrati miris koji vam odogovara

Miris prirodnog parfema najviše zavisi od eteričnog ulja koje odaberete. Obratite posebnu pažnju da koristite kvalitetna, čista prirodna eterična ulja, a ne sintetička. Kvalitetna eterična ulja jesu skuplja od sintetičkih, ali ako uzmete u obzir količine koje se koriste za izradu, razlika u ceni je minimalna, a kvalitet i dejstvo se ne može ni porediti.
Prednost priodnog parfema je i to što neće sadrzati opasne hemikalije kao ni alkohol, a imaće blagotvorno dejstvo na čula i psihu. Pored toga, u zavisnosti koje eterično ulje odaberete, prirodni parfem će imati i lekovito dejstvo. Za osnovu čvrstih parfema po sistemu uradi sam koristite kokosovo ulje, jer ono prelazi iz čvrstog u tečno stanje već na temperaturama iznad 25°C, lako je za izradu i upotrebu - topi se u dodiru sa kožom i ima prijatan miris.

Za izradu čvrstog prirodnog parfema biće vam potrebno:
Kokosovo ulje 10ml
Eterično ulje po izboru 20-25 kapi (1ml)
Posuda od 15 ili 20 ml, sa poklopcem (najbolje limena kao za grožđanu mast) u koju ćete staviti parfem (po mogućstvu sterilisana)
Drvena čačkalica.
Priprema:
Stavite flašicu kokosovog ulja u sud sa toplom vodom (30 - 40°C), kada postane tečno prespite ga u pripremljenu posudu sa poklopcem, dodajte eterično ulje, promešajte čačkalicom, zatvorite poklopac i ostavite da se ohladi. Vas parfem je gotov!

Za parfem od pomorandže potrebno je:
Kokosovo ulje 10ml
Eterično ulje pomorandže 1ml

Za parfem parfem Ylang Ylang potrebno je:
Kokosovo ulje 10ml
Eterično ulje Ylang Ylang 1ml.