srijeda, 23. siječnja 2019.

ateroskleroza

Ateroskleroza: prirodni lijekovi

Ateroskleroza je bolest krvnih žila koja u većini slučajeva pogađa osobe koje imaju preko 55 godina. Ova bolest je izazvana nagomilavanjem plaka, najčešće masti, na zidovima krvnih žila, što dalje vodi do smanjenog protoka krvi. Ateroskleroza je ozbiljna bolest koja može izazvati i smrt, ali postoje prirodni lijekovi koji mogu pomoći u borbi protiv nje.

Ako bolujete od ateroskleroze pijte čajnu mješavinu protiv ove bolesti. Sastojci koji vam trebaju za ovu mješavinu su: sušeni cvjetovi gloga, imela, zimzelen, rutvica, odoljen i listovi matičnjaka. Sve sastojke dodajte u jednakim količinama i promiješajte. U jednu šalicu ključale vode stavite jednu žličicu čajne mješavine i pričekajte da odstoji oko 5 minuta. Nakon toga čaj procijedite i popijte.

Ovaj lijek treba piti 10 dana, a zatim napraviti pauzu od najmanje 15 dana. Da bi ovaj čaj pomogao u liječenju ateroskleroze, potrebno je popiti 1 do 2 šalice čaja dnevno.

Prirodni lijekovi koji pomažu u borbi protiv ateroskleroze

Sok od cikle, mrkve i celera je odličan prirodan lijek protiv ateroskleroze. Ne samo da je dobar za liječenje, već se preporučuje i preventivno. Priprema je veoma jednostavna. Uz pomoć sokovnika napraviti mješavinu 1 dl soka cikle, 1 dl soka mrkve i 1,5 dl soka celera. Ovaj napitak najbolje je popiti svako jutro prije doručka na prazan želudac.

Pomoći vam može i tibetanski napitak koji postupno čisti krvne žile od masnih naslaga. Za pripremu ovog napitka treba vam jedan kilogram limuna iz organskog uzgoja i 300 grama češnjaka. Cijele limune s korom sameljite zajedno s češnjakom. Pripremljenu mješavinu stavite u 1,5 litru proključale vode, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Pričekajte da se ohladi, pospremite napitak u staklenu posudu i zatvorite ju poklopcem.

Tibetanski napitak pije se na prazan želudac, po pola decilitra na dan, u razdoblju od 25 dana. Nakon toga potrebno je napraviti pauzu od deset dana pa ponoviti kuru. Ako pijete ovaj napitak za preventivu, dovoljna vam je jedna kura svakih 6 mjeseci. Za liječenje, kura se ponavlja dok ne dođe do poboljšanja (obavezne su pauze od 10 dana između svake kure). Neke od namirnica koje također pomažu u čišćenju krvnih žila su: šparoge, brokula, kurkuma, zeleni čaj, limun s medom, crni luk i bijela imela.

Također, bitno je obratiti pažnju na to što svakodnevno unosimo u organizam. Liječnici za kardiovaskularne bolesti preporučuju unos najmanje 118 grama ribe od 3 do 4 puta tjedno. Preporučuje se i svakodnevni unos: 150 ml crnog vina, 400 g voća i povrća, 30 g crne čokolade, 2,7 g češnjaka i 68 g badema. Istraživanja su pokazala da se redovitim unosom ovih namirnica opasnost od kardiovaskularnih bolesti smanjuje za čak 75 posto.