srijeda, 23. siječnja 2019.

joga i zdravlje

Joga i zdravlje – prirodna tehnika za opuštanje

U današnje vrijeme smo, zbog posla i mnogih drugih obaveza, konstantno izloženi stresu. Mala količina stresa djeluje poticajno, ali većina ljudi je izložena prevelikoj količini stresa koja vrlo štetno djeluje na zdravlje. Osim toga, zbog razvoja tehnologije sve više živimo sjedilačkim načinom života. Neaktivnost negativno utječe na naš organizam i može naškoditi našem zdravlju. Pored toga, čest je uzrok nesanice, neuroze, pa čak i depresije.

Zbog toga je potrebno redovito vježbati. Idealna vježba za to je joga. To je prirodna tehnika koja istovremeno opušta um i aktivira tijelo te je odlična za zdravlje. Redovitim vježbanjem joge zasigurno ćete se osjećati bolje u vlastitom tijelu, a bit ćete i zdraviji, snažniji te opušteniji.

Vježbanjem joge poboljšajte zdravlje tijela i uma

Dokazano je da joga pomaže kod otežanog disanja i astme. Osim toga, doprinosi poboljšanju rada štitnjače koja može biti uzrok mnogih problema. Također, jogom se možete riješiti glavobolja koje uvijek loše djeluju na raspoloženje.

Joga se pokazala kao odličan način da se očuva zdravlje mozga. Znanstvenici su utvrdili da joga smanjuje mogućnost opadanja moždanih funkcija, potiče fleksibilnost mozga, te izoštrava um. Neovisno o godinama, jogu bi trebalo uvrstiti među dnevne aktivnosti kako bi se zaštitili od depresije i demencije.

Osim što jogom možete opustiti um, odlična je i za opuštanje mišića. Ukoliko često osjećate grčeve ili neobjašnjive bolove, joga je pravo rješenje za vas. Ne samo da će pozitivno djelovati na bolove u mišićima, već će čak i povećati njihovu masu. Osim toga, joga pomaže kod mršavljenja. Nije brzo rješenje, ali dugoročnim vježbanjem uklonit ćete masne naslage i oblikovati tijelo.

Joga je veoma korisna tehnika koja doprinosi zdravlju tijela i uma. Postoje različite vrste joge koje mogu pomoći kod različitih problema. Bilo da imate problema s disanjem, glavoboljama, depresijom ili se možda samo želite opustiti na kraju dana, joga će vam pomoći.