subota, 17. prosinca 2016.

hrana podmlađuje

Hrana od koje ćete izgledati mlađe

Botoks je ranije bio jedini i učinkoviti tretman protiv starenja. Međutim, sada je dobio ogromnu konkurenciju svih mogućih tretmana najnovije tehnologije. Postoje različite mogućnosti za one, koji traže provjerenu fontanu mladosti.

Iako ne možemo izbrisati nastale bore ili eliminirati vrećice ispod očiju, možemo spriječiti posljedice starenja počevši od samog početka, svoje prehrane. Ove namirnice, koje preporučuju stručnjaci, više su od samih antioksidansa. One usporavaju starenje vašeg mozga i tijela, a to je nešto što ne možete kupiti u serumu.

Jedite više kupusa i sjemenki
Ove namirnice su veliki izvor kalcija pa su i dobra alternativa mliječnim proizvodima. Svi su svjesni potrebe očuvanja čvrstoće vaših kostiju, stoga u svoju prehranu svakako dodajte i sjemenke sezama.

Azijske gljive
Ove gljive poboljšavaju vašu cirkulaciju krvi, koja igra važnu ulogu u zdravlju vaše kože. Svojoj prehrani zato dodajte shiitake, enoki i maitake gljive i pomiješajte ih s povrćem.

Pijte zeleni čaj
Zeleni čaj moćan je izvor katehin-polifenola, koji ima snažan antioksidativni učinak.

Jedite curry
Njegov glavni sastojak je korijen kurkume, koji sadrži mnoštvo protupalnih spojeva, koji pomažu u smanjenju upala u vašim zglobovima i smanjuju rizik od nastanka senilnosti.

Tamna čokolada čuva stanice zdravima
Ova ukusna poslastica sadrži visoku dozu antioksidansa. Svakodnevno konzumiranje tamne čokolade s minimalnim udjelom kakaa od 70 posto održat će vašu kožu elastičnom.

Chilli papričice
Sadrže puno karotenoida i vitamina C, koji održavaju strukturu vaših stanica kože.

Svakodnevno jedite grah
Grah je bogat proteinima, mineralima i vitaminima B skupine, zbog kojih će vam vaše tijelo biti zahvalno.