četvrtak, 13. prosinca 2018.

čišćenje crijeva - Dr.Šilc

Program čišćenja creva - Dr. ŠULC

Prvi korak u svakom programu lečenja, a naročito u programu čišćenja organizma, jeste stimulisanje creva i izbacivanje starog, toksičnog materijala nagomilanog u debelom crevu. Koja god vrsta posta, čišćenja ili detoksa da se radi, suština je da se razlože i odstrane nagomilani toksini iz masnih ćelija, mišićnih tkiva i organa. Kada se razloži taj toksični materijal, on se najvećim delom izbacuje iz tela preko debelog creva. Ako imate creva kao većina Amerikanaca, onda to znači da su spora, lenja, pospana i prepuna starih fekalnih materija. Ako ne stimulišete i ne očistite creva, otrovi koje pokušavate da izbacite tokom procesa čišćenja ostaće u vašim crevima i čak mogu biti ponovo upijeni u vaše telo, sve odjednom! Od toga ćete se u najboljem slučaju osećati veoma loše, a možete postati i veoma bolesni. Dakle, prvi korak je stimulacija debelog creva i odstranjivanje svih starih, nagomilanih fekalnih materija. Godinama sam u svom lečilištu radio na stvaranju najbolje moguće biljne formule za creva, koja bi očistila ceo crevni sistem. To su jake biljne formule koje daju rezultate.

Biljna formula “Creva 1” („katarzična formula“) Sastojci: Sena, krušina, nana, morač (može se dodati: aloja, šimširika, đumbir, beli luk i ljuta paprika). „Glavna funkcija tela je da se obnavlja i leči samo sebe.“ – dr Ričard Šulc Terapeutsko dejstvo: Ovaj stimulišući tonik pročišćava, leči i jača ceo gastrointestinalni sistem. Stimuliše peristaltičke pokrete (mišićne pokrete debelog creva) i vremenom ojačava mišiće debelog creva. Zaustavlja proces truljenja i dezinfikuje, umiruje i leči sluzokožu celog digestivnog trakta. Ovaj biljni tonik pobolj- šava varenje, olakšava nadutost i grčeve, povećava protok žuči koja pročišćava žučnu kesu, žučne kanale i jetru, zatim uništava gljivicu kandidu, i podstiče rast zdrave crevne flore. Takođe, uništava i izbacuje crevne parazite, pojačava gastro-intestinalnu cirkulaciju, i deluje protiv bakterija, virusa i gljivica. Koristite ovu formulu sve dok ne budete praznili creva najmanje jedanput nakon svakog obroka tokom dana. Normalno je da se creva prazne 2-4 puta dnevno. S obzirom na sve slučajeve bolesti i smrti usled zadržavanja fekalnih materija u telu, ja ne bih brinuo oko uzimanja prevelike količine ove formule. 52 Pacijent tip A: Tip lenjih creva. Ova formula je za 97% mojih pacijenata, kojima je potrebno da im se creva češće prazne. Morate da koristite ovu biljnu formulu svakog dana kako bi vaša creva ostala veoma aktivna. Doza: Krenite od samo jedne čajne kašičice ove formule tokom ili odmah nakon večere. Ova formula najbolje deluje kada se uzme sa hranom ili sokom. Sledećeg jutra trebalo bi doći do boljeg rada creva i pražnjenja veće količine fekalnih materija. Stolica bi trebalo da bude ređa. Ako ne primetite nikakve promene u radu creva, ili ako nema neke velike razlike, onda sledeće veče povećajte dozu na jednu i po ili dve čajne kašičice. Dozu možete povećavati svako veče za po pola ili jednu čajnu kašičicu sve dok ne primetite veću razliku u radu creva. Nema ograničenja. Većini ljudi je potrebno samo 1-3 čajne kašičice, ali pojedinima je bilo potrebno i preko 15. Većini su creva postala lenja nakon više godina, tako da je potrebno biti strpljiv nekoliko dana, i povećavati dozu za samo po pola ili jednu čajnu kašičicu dnevno. Pacijent tip B: Tip nadraženih creva. Ovo se odnosi na veoma mali broj mojih pacijenata. Oni predstavljaju izuzetak od pravila. Njihova creva su preaktivna (prazne creva više od tri puta dnevno). To su oboleli od kolitisa, sindroma iritabilnih creva, Kronove bolesti, itd. Ako su i vaša creva izritirana, nadražena, vruća ili preaktivna, onda nemojte koristiti ovu formulu, već uzmite formulu

Creva 2. Biljna formula “Creva 2” (formula za upijanje i čišćenje) Sastojci: Lan, morač, aktivni ugalj, glina (može se dodati: buhačica (psilium), kora bresta, beli slez, pektin jabuke). Terapeutsko dejstvo: Ova formula za čišćenje i umirivanje creva se koristi zajedno sa formulom Creva 1. Ona snažno pročišćava creva, odstranjuje stare fekalne materije sa zidova debelog creva i iz svih crevnih džepova. Otklanja otrove, parazite, teške metale poput žive i olova, pa čak i radioaktivne materijale poput stroncijuma 90. Takođe, ova formula uklanja i ostatke preko 3.000 vrste lekova. Njena sluznost omekšava stare stvrdnute fekalne materije radi lakšeg izbacivanja i odličan je lek za upalu creva, poput divertikulitisa i sindroma iritabilnog creva. Mnogim pacijentima je ova formula pomogla i u lečenju polipa na debelom crevu. Ona je protivotrov kod trovanja hranom i drugih vrsta trovanja. Uvek je nosim sa sobom kada putujem negde. Pre uzimanja formule Creva 2, vaša creva se moraju prazniti najmanje tri puta dnevno, ili jedanput po obroku. Koristite formulu Creva 1 sve dok to ne postignete. Doza: Formula Creva 2 izvlači otrove i čisti creva, i treba da se koristi najmanje svake druge i četvrte sedmice, a najviše sve četiri. Ako imate neku težu bolest ili oboljenje creva – čak i polipe ili divertikulozu, onda ovu formulu primenjujte sve četiri sedmice. - Uzimajte formulu Creva 2 pet puta dnevno. - Pomešajte jednu punu čajnu kašičicu formule Creva 2 u prahu sa 2,5 dl soka ili vode u posudi sa poklopcem. Dobro promućkajte i odmah popijte. Možete uzimati bilo kad, ali obavezno da bude najkasnije oko 30 minuta pre ili posle obroka, pijenja sokova ili tinktura. - Savet: Prvo stavite malu količinu vode u posudu, zatim dodajte prah, pa promućkajte, i onda dodajte još malo vode. Tako se prah neće lepiti za posudu, pa će biti lakše da se očisti. - Ova formula sadrži bentonit glinu, koja se lepi. Pacijent tipa A možda bude morao da poveća dozu formule Creva 1 za pola čajne kašičice, a pacijent tipa B možda bude morao da uzme uveče jednu 56 čajnu kašičicu formule Creva 1 ako oseti da ima zatvor. - Kod lakših bolesti: Konzumirati svake druge i četvrte sedmice. - Kod težih bolesti: Konzumirati svake sedmice.