subota, 23. veljače 2019.

hemoroidi - prirodni lijekovi

Par jako dobrih prirodnih recepata protiv pojave hemoroida. Naučite kako iskoristiti namirnice koje preveniraju pojavu ili uklanjaju simptome hemoroida.

Još od davno je poznato da smokve uklanjaju probleme sa opstipacijom, a samim tim dolazimo do zaključka da mogu spriječiti pojavu hemoroida.

Alternativna medicina preporučuje da se mjesec dana primjenjuje ova terapija – Uzmite tri do 4 smokve i preko noći ih potopite u vodi. Ujutro ih uzmite i pojedite na tašte te popijte vodu u kojoj su smokve prenoćile. Sjemenke iz smokava će stimulirati rad crijeva i olakšati njihovo pražnjenje. Na taj način će se ukloniti pritisak koji djeluje na anus, a hemoroidi će se povući.

Još jedna zanimljiva namirnica koja prevenira pojavu hemoroida.
Riječ je o bijeloj rotkvi.

Bijela rotkva sa domaćim medom djeluje dobro na našu probavu – Uzmite bijelu rotkvu, naribajte ju i pomiješajte sa žličicom meda te pojedite dobivenu smjesu, ujutro na prazan stomak. Rotkva i med će također blagotvorno djelovati na probavni sustav i smanjiti opasnost od pojave hemoroida.

Od rotkve se može napraviti i melem koji djeluje direktno na hemoroide. Pasiranu rotkvu, pomiješanu sa mlijekom, nanesite na hemoroide. Ovaj melem će jako dobro djelovati, otkloniti bolove i otok od hemoroida.
Za kraj ćemo spomenuti mast od maslačka.

Mast od maslačka je prirodni lijek protiv hemoroida

– Mast se priprema u mjesecu svibnju, kada je cvijet maslačka svježi i najjači. Uzmite 500 grama svinjske masti i ugrijte ju da se sasvim rastopi. U rastopljenu svinjsku mast ubacite 40 cvjetova maslačka i kratko pustite na vatri da cvjetovi stignu ispustiti svoje ljekovite sastojke. Promiješajte cvjetove u masti i sklonite sa vatre. Posudu sa smjesom poklopite i ostavite preko noći na sobnoj temperaturi. Sutradan, smjesu opet lagano ugrijte, tek toliko da ju možete procijediti. Mast koju ste dobili, dobra je za liječenje hemoroida. Ovom mašću možete mazati hemoroide i par puta dnevno. Jako je dobra za ublažavanje neugodnih simptoma.