nedjelja, 3. veljače 2019.

srebrena voda

KOLOIDNO SREBRO – Lek za preko 650 bolesti*

Da li ste svesni da postoji jedan od mnogih lekova za mnoge bolesti koje možete napraviti i kod kuće, sami. Cena izrade takvog leka je zaista smešna kad uporedite s cenama konvencionalnih lekova u apotekama. Naravno, niko vam ništa ne govori o tome jer ne biste trošili inače vaše novce na tablete koje deluju, ali uzrokuju možda i neke druge štete.... I posle imate neki osip ili alergije, a ponekad uzrokuju i neugodnije nus-pojave. Zašto bi se izlečili? Da li je to nekome ( osim možda vama najdražim osobama ) stalo ??? Pa ako bi svi bili zdravi, pa ko bi trebao doktore, medicinske usluge, farmaceutske proizvode... Neki bi zbilja ostali bez velikih svota novaca.
Trenutno je poznato da koloidno srebro ubija preko 650 raznih bolesti, uključujući i AIDS i rak !!!
Idemo polako, upoznajmo šta je to i kako se može napraviti kod kuće.

1. Što znači koloidno?
Reč koloidno znači da je nešto toliko malo da je raspršeno, a NE OTOPLJENO u otapalu ( vodi ). Delići su toliko mali da ne padnu na dno niti plutaju po površini. Oni su jonizovani, tako da svaki delić ima isti naboj i jedan drugog odbijaju. U slučaju koloidnog srebra, delići su veličine 1/7000 od veličine crvenog krvnog zrnca, što ga čini vrlo prilagodljivim.

2. Što je s čistoćom? Koliko traje?
Koloidno srebro, za razliku od ostalih suplemenata, ne može se "pokvariti" jer ni jedan živi organizam ne može živeti u koloidnoj otopini. Kada je koloidno srebro napravljeno metodom niskog napona, nakon nekog vremena, poneki joni gube naboj i priklanjaju se drugim jonima koji su u im najbliže. Kad se to desi, koloidno srebro menja boju jer se nakupina poveća tako da počinje lomiti svetlost. U zavistnosti od toga kako je koloidno srebro napravljeno ( napon, čistoća vode, uslovi... ), ono menja boju od svetložute do zlatne, a ponekad i poprimi sivkastu boju. Ništa od toga ne menja efikasnost koloidnog srebra. Čak i kad je tamnosmeđe ili tamnoljubičaste boje, neće biti otrovno, ali se tada samo teže asimilira, odnosno prilagođava. Kada se koloidna otopina radi pomoću visokog napona, ona se tada stabilnije ponaša kod čuvanja, te ima jako dug vek trajanja.

3. Dakle, koloidno srebro nije nikad otrovno ili opasno?
Koloidno srebro se radi ISKLJUČIVO U DESTILOVANOJ VODI, tj. voda ne sme imati nikakvih minerala ili bilo čega otopljenog u sebi. Inače bi se srebrni joni povezali s otopljenim mineralima i mogli činiti soli ili otrovne supstance (srebrni nitrat ili srebrni hlorid) Dakle, najbolja je čista voda dobijena destilacijom, odnosno kondenzacijom vodene pare.

4. Šta u vezi argirije, bolesti vezanoj uz "plavu kožu" ?
Nikada niko nije ikada prijavio nijedan slučaj koji je vezan uz upotrebu koloidnog srebra. Tu bolest vežu uz prekomerno uzimanje srebrnih soli ( srebrni nitrat ) koja sadrži otrovne supstance. Bilo koja količina koloidnog srebra ne može uzrokovati argriju.

5. Koja je koncentracija najbolja? Koliko koloidnog srebra treba konzumirati?
Mera za koncentraciju je ppm ( od parts per million ), odnosno broj čestica u milion komada. Svetski stručnjaci za zdravlje širom sveta slažu se s tim da je prisustvo srebrnih jona u bilo kojoj koncentraciji u ljudskom telu dobro za zdravlje. Izvanredne rezultate pokazala je koncentracija od 0,33 ppm-a ( 1/3 ppm !!! ). Neki proizvođači koloidnog srebra proizvode čak 1000 ppm-a, dobijenih sa velikim naponom. No, odlične rezultate pokazuju sve koncentracije. Preporuka je oko 2 - 4 čajne kasicice dnevno.

6. Što se dešava ako se predoziramo? Možemo li uzeti previše?
Jedina negativna strana uzimanja odjednom u početku previše koloidnog srebra je Herxeimerov efekt, a to je slučaj kad srebro ubije previše patogenih tvari da ih telo ne može odjednom izbaciti iz sebe normalnim putem, već ih izbacuje sekundarnim putevima - preko pluća, sinusa ili kože. Koloidno srebro je najbolji antibiotik koji ubija SAMO bakterije koje nisu poželjne u telu, a ostavlja npr. one koje su nam potrebne za probavu ili slično ( acidofil ). Takođe ubija viruse i gljivice.

Kako napraviti KOLOIDNO SREBRO ?

Evo optimalne izrade koloidnog srebra koje možete vrlo lako napraviti i kod kuće. Uzmite pola litre DESTILOVANE vode i ulijte je u čistu staklenu ili plastičnu posudu. Za elektrode možete upotrebiti žicu ili foliju od čistog srebra (a pogodni su i srebrni predmeti kao što su npr. 2 kasicice iz srebrnog kuhinjskog kompleta). Razdvojene elektrode stavite u posudu, pričvrstite ih nekako i pustite ISTOSMERNU struju između 12 - 40 V. To možete dobiti i raznim stabilizovanim ispravljačima ( adapterima za struju 12 - 40 V ) ili baterijama ili akumulatorima. Npr. možete povezati serijski 2 ili 3 akumulatora od 12 V, tako da dobijete 24 ( sa 2 ), odnosno 36 V ( sa 3 akumulatora ). No, dovoljno je već i 12 V da bi proces uspešno završili. Zavisno od napona i temperature vode ( najbolje je malo zagrejati oko 30-40 stepena ), nakon 15 - 40 minuta se pojavi maglica oko jedne elektrode. Proces pustimo da traje oko 30-60 minuta i tada se maglica raziđe u vodi i otopina opet postaje providna. Isključimo struju, prelijemo u neku posudu u kojoj ćemo uskladištiti koloidno srebro. Najbolje u staklene boce od tamnosmeđeg ili tamnoplavog stakla ( npr. od piva !!!). I čuvamo ga na tamnom mestu, jer na suncu se brže dejonizuju čestice, pa duze traje i efikasnije je ako se čuva na tamnom mestu.

Lekovitost koloidne srebrne vode

Lista zdravstvenih tegoba koje mogu biti rešene koloidnim srebrom praktično je neograničena. Medicinski je dokazano da koloidno srebro ubija više od 650 uzročnika oboljenja organizma. Ovde ćemo navesti samo mali deo sa spiska bolesti u čijem lečenju uspešno pomaže srebrna voda.
Efikasna je protiv akni, alergija, artritisa, trovanja krvi, pneumonije, upale slepog creva, infekcija bešike, čireva, opekotina, kandida, cistitisa, peruti, dermatitisa, difterije, dijareje različitog porekla, infekcije uha, ekcema, infekcije ešerhijom koli, bakterijske i virusne infekcije oka, gastritisa, gonoreje, polenske groznice, herpesa, lošeg varenja, upala limfnih žlezda, lajmske bolesti, malarije, osećaja iscrpljenosti, mononukleoze, neurastenije, parazita, upale plućne maramice, infekcija prostate, uvećanja prostate, psorijaze, kijavice, reume, opadanja kose, rozačee, salmonele, septičke infekcije, seboreje, upale sinusa, infekcije kože svih vrsta, streptokokne infekcije, stomačnog gripa, tuberkoloze, upale krajnika, trahoma, čira na želucu, svih vrsta gljivičnih infekcija… Pomaže u isceljivanju opekotina, rana, posekotina, osipa, kao i kod opekotina od sunca, bronhitisa, astme, impotencije, peska u bubregu, nadimanja, hemoroida, hepatitisa, a takode pospešuje rast kostiju i regeneraciju tkiva za više od 50 odsto.
Lekari ispituju delovanje koloidnog srebra u laboratorijima i postižu neverovatne rezultate u koje je teško poverovati. Navodimo izvještaj studije odeljenja na Univerzitetu Sjevernog Teksasa 2003. godine. Eksperimenti su rađeni in – vitro, tj. ispitivano je delovanje koloidnog srebra na žive kulture raznih patogenih bakterija – stafilokoka, kandida, salmonela i pseudomona.

Evo rezultata:

1. Stafilokoka – populacija više od 10 miliona jedinica nestalo je posle 4 minuta izloženosti koloidnom srebru koncentracije 15 ppm;
2. Salmonela – populacija više od 10 miliona jedinki potpuno je nestalo posle 7 minuta izloženosti koloidnom srebru koncentracije 15 ppm;
3. Kandida – populacija više od milijardu jedinki nestalo je posle 2 minuta; 4. Pseudomona – populacija od više od 13 miliona jedinki nestala je posle 10 minuta.
U koncentraciji od 30 ppm koloid srebra je uništio populacije 2 puta brže, ali su lekari zaključili da je i sa 15 ppm zaista daje dobar rezultat.
Drugo istraživanje rađeno na Mikrobiološkom odjeljenju Brigam Jang Univerziteta pokazalo je da koloidno rebro i u vrlo malim koncentracijama zaustavlja razvoj i uništava razne vrste bakterija:
Stafilokoka aureus (uzrokuje upalu pluća, infekcije oka, sepse, postoperativnih infekcija rana, meningitisa, osteomielitisa, itd) je bila inhibirana već rastvorom koncentracije 2,5 ppm, a ubijena rastvorom 5 ppm.
Šigela bojdi (uzročnik dizenterije) inhibirana je rastvorom koncentracije 1,25 ppm