subota, 1. listopada 2016.

zamke u ishrani

Vegetarijanska prehrana je prehrana bez mesa i bez mesnih proizvoda. Od veganske se prehrane razlikuje po tome što uključuje konzumaciju ostalih namirnica životinjskog porijekla kao jaja, mlijeko i mliječni proizvodi. Bez obzira koji motiv nekog potiče da postane vegetarijancem (duhovni, pacifistički, zdravstveni ili je u pitanju jednostavno okus), rezultat je uvijek isti – životinja ne mora umrijeti da bi se jelo i najelo. Poneki vegetarijanci jedu ribu, a poneki ne.
Svjesni toga da je veći dio čitateljstva drugačijih prehrambenih navika, zbog upoznavanja ćemo se dotaknuti naših osobnih razloga za takvu vrstu prehrane kao i našeg mišljenja vezano uz prehranu općenito. Ne želimo pametovati i nije nam namjera konvertirati vaše mišljenje... We come in peace. :) Kako new-ageovski to zvuči kad kaže bračni par vegetarijanaca. Preformulirat ćemo: naš sedmogodišnji sin jede meso. I mi mu ga pečemo. Naš sin isto tako jede i jako puno kelja, kelja pupčara i brokule. A to nam je najvažnije. Naš sistem prehrane je nastao promišljanjem i eksperimentiranjem, ali njegov začetak leži u čistoj odluci. Ta odluka je multidimenzionalna, ali moramo priznati da nam je knjiga J. M. Smith-a „Sjeme obmane“ prelila kap.
Stoga je primarni cilj ovog članka ostalim vegetarijancima sportašima olakšati put ka zdravom i dobro-izgledajućem tijelu.