Rižoto s gamberima i tikvicama
Potrebno:
250 g smrznutih gambera
1 srednja tikvica
2 manja češnja bijelog luka
1 manji crveni luk
maslinovo ulje
so
biber
2 kašike maslinovog ulja
150 g riže
maslaca u veličini oraha
*po želji naribani parmezan
Priprema:
Sitno nasjeckajte luk i češnjak, a tikvicu narežite na tanke ploške. Rižu u malo vode kuhajte oko 8-10 minuta, ocijedite (ako volite intezivan okus mora ne morate je prethodno kuhati, no ako vam je to ipak preintezivno prethodno je skuhajte "na pola").
U veću tavu stavite maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk, dodajte češnjak, a kada zamiriše dodajte i gambere... kad se malo opuste dodajte tikvicu i pirjajte 3-4 min., a potom dodajte na pola skuhanu rižu. Tekućina koju su ispustile tikvice i gamberi trebala bi biti dovoljna da riža potpuno omekša, no ako je potrebno podlijte s malo vode ili bijelog vina. Na kraju dodajte maslac i dobro promiješajte.