ponedjeljak, 31. listopada 2016.

lungolov rastvor

Lugolova otopina: FORMULA I PROIZVODNJA

Lugolova otopina je dostupna u raznim potencijama od 1%, 2% ili 5% joda. 5% otopina se sastoji od 5% joda i 10% otopine kalijevog jodida i miješa se u destiliranoj vodi, koji ima ukupni sadržaj joda od 126.5 mg / ml. Kalijev jodid je baza koja omogućuje, da je jod topljiv u vodi. Lugolova otopina ne sadrži alkohol.

 Priprema Lugolove otopine

Lugolovu otopinu možete napraviti na sljedeći način:
Za 1 litru Lugolove otopine, pomiješajte 44 grama granuliranog joda i 88 grama granuliranog kalijevog jodida.
Otopite kalijev jodid u pola litre vode.
Tada dodajte kristale joda i dopunite s vodom do oznake od jedne litre.
Ostavite otprilike 1 dan da se sastojci u potpunosti otope.
Uz ustrajno miješanje staklenim štapićem proces otapanja će trajati znatno kraće.
S vremena na vrijeme, protresite mješavinu da biste ubrzali/(olakšali) otapanje.  Izbjegavajte korištenje flaširane vode za pripremu ove otopine. Najbolje je da koristite destiliranu vodu.
Jedna kap Lugolove otopine sadrži 6,417 mg elementarnog joda.
Čuvajte je izvan dohvata djece.

Kako uzimati Lugolovu otopinu

Lugolovu otopinu preporučljivo je uzimati s jabučnim octom.
Službena preporučena dnevna doza iznosi 150 μg (mikrograma), no ta je doza mnogo manja od onih koje koristi alternativna medicina.
Kod bolesti je preporuka početi s 12,5 mg Lugolove otopine što iznosi 2 kapi dnevno, te postupno povećavati dozu do maksimalno 50 mg, ovisno o bolesti.
Osobama koje boluju od hipertireoze ili dijabetesa savjetuje se oprez - one bi trebale započeti s uzimanjem otopine u manjim dozama. 

*Važno
Osim flora, broma i hlora, jod izvlači i živu i teške metale. Zato je dobro, ko jod uzima prvi put, da se unosi oko 5 kapi par mjeseci jer se on prvo potroši na detoxikaciju kao i razna čišćenja od cisti, mioma, polipa, bakterija, parazita, gljivica, virusa... za koje ljudi i ne znaju da ih imaju. Nakon toga dobro je napraviti pauzu mjesec dana, te se poslije uzimaju samo tri kapi koliko su i dnevne potrebe organizma za ovim najbitnijim mineralom za čovjeka. 1 kap iz 10% otopine (5%jod i 10% k.jodid) sadrži 6,5 mg elementarnog joda. Dobro je poznato da štitnjača na dnevnoj bazi treba oko 6mg joda. Isto toliko treba i tkivo dojki da ih čuva od raka, što su dojke veće trebaju više joda.. (to su već 2 kapi iz otopine 10%). Polovinu treće kapi dijele nadbubrežna žlijezda i hipofiza koja pod svojim nadzorom ima vitalne organe... isto tako, jod je pronađen u svakoj stanici u čovjekovom tijelu..

*Jadranka Vrhovec

U Hrvatskoj se neć pojavio u apotekama preparat: JADRANKINA OTOPINA!
U regionu se može naručiti po ovom receptu u apotekama u većim gradovima!