nedjelja, 9. listopada 2016.

mediteranski ručak

Pečene skuše s dinstanim tikvicama

Sastojci:

- 1 tikvica
- 40 g maslaca
- maslinovo ulje
- 2 cijele skuše
- 1 češanj češnjaka
- 1 svježa crvena čili papričica
- 1 limun
so i papar

Priprema:

Tikvice očistiti i izrezati na ploške. Maslinovo ulje i maslac zagrijati u tavi na laganoj vatri, dodati tikvice i kuhati 25 minuta na lagano, na kraju dodati sol i papar. Zagrijati pećnicu na 180°C, oprati, očistiti ribu i ocijediti. Oguliti i sitno nasjeckati češnjak i čili, a zatim utrljati u ribu, posoliti i popapriti, potom limun isjeći na ploške, staviti 2 do 3 kriške u utrobu skuše. Peći na 25-30 minuta na temperaturi 180°C. Poslužiti uz tikvice.